Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Élelmiszerek

A kérdés

Miből készül a krumplipüré?

Tegnap ettem krumplipürét borsó főzelékkel és nem igazán éreztem az ízét. Esetleg tudja valaki hogy miből készül és higy miért van ilyen színe?

Keress kérdéseket hasonló témákban: krumplipüré, evés, borsófőzelék, íz, szín

  máj. 15. 10:45  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Lehet, hogy instant, bolti püré volt?


Normál esetben főtt burgonyát összetörünk. Pici vajat teszünk rá és egy kevés tejjel folyékonyabb állagot érünk el. Sózzuk és van aki szerencsendióval fűszerezi. Ez a hagyományos krumplipüré.



A válasz 91%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/12Időpont máj. 15. 10:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Milyen volt a színe?

Életemben nem hallottam borsófőzelékkel enni a krumplipúrét, de ahány ház, annyi fosás.



A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/12Időpont máj. 15. 10:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szerintem borsóból készülhet.. De várd meg a profik válaszát is. 🥔🥔

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/12Időpont máj. 15. 10:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A krumplipüré az a fogatlanoknak kell, betudják cuppogtatni.

Nekem borzasztó gusztustalan amikor tejet , lisztet adnak hozzá és lesz belőle egy ízetlen trutymó.



A válasz 9%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/12Időpont máj. 15. 10:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Szerintem kibacásból csinálhatták. Nem is értem ezt a párosítást. Ki eszik ilyet??

Amúgy valóban csak tört burgonya lenne, de menzán általában porból készül.



A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/12Időpont máj. 15. 10:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is szoktam krumplipürével enni a borsófőzit. Nagyon finike!

A válasz 40%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/12Időpont máj. 15. 10:56 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
workdev nevű felhasználó válasza:

Gondolom a keresőbe nem lehet beírni ezt a roppant bonyolult és komplikált kérdést.

A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/12Időpont máj. 15. 11:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
borsófőzelék krumplipürével???

A válasz 90%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/12Időpont máj. 15. 11:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

A krumplipüré alapesetben sós vízben fött krumpli összetörve és tejjel, vajjal (esetleg tejföllel) megfelelö állagúra keverve. (Az egyik elözönek üzenem, semmiféle liszt nincs benne, ilyen buaságot nem tudom, honnan szed) Az állaga elvileg a szilárd és a félfolyós közt kellene, hogy legyen.


De létezik a krumplipürépor is, ebböl is szoktak "pürét" csinálni, de ennek sem az íze, sem az állaga nem hasonlít egy igazira.


De amit nem írt a kérdezö, hogy hol evett ilyet, másrészt azt sem, hogy milyen szine volt. (Mellesleg a szín nem feltétlen jelent semmit, az a krumpli fajtájától függöen igencsak változó) lehet)



A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/12Időpont máj. 15. 11:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én imádom, de ez köret, tehát fura főzelék mellé...

Alapból fött lrumpli összetörve, tejjel felöntve és egy kis vaj bele meg só ugye. Én anyutól tanultam még teszünk bele egy kis sajtot és tojássárgáját, jobb az íze és krémesebb (étteremben tanulta).



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/12Időpont máj. 15. 13:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
A bacon ízű chips felületén miből készül a barna csík és hogy rakják rá?
Miből készül és hogyan a virsli? Miket tartalmaz? Pls vegyetek el a kedvemet a virsli evestol mert virsli függő lettem/vagyok sajnos
A pulykamell sonka miből készül?
Van a kisült palacsinta tészta állagában különbség ha szódával vagy sima buborékos ásványvízzel készül?
A bolti rántott sajt hogyan készül?
A löncshús / "gyíkhús" valóban gyíkból készül, vagy miért ez a beceneve?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések az Élelmiszerek rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!