Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Panírozás hígított tojással,...

Panírozás hígított tojással, vagy vársz egy kicsit, míg magától híg lesz?

Figyelt kérdés

Mikor a tojást kissé felverem villával, akkor még eléggé nyúlós, nehéz vele panírozni.

Vagy Öntök bele egy kis tejet , vagy megvárom, míg magától megszűnik a nyúlósság.

Ti hogyan csináljátok ?

Turmix géppel még sosem próbáltam.


2019. júl. 24. 19:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom a bátyám hogyan csinálja, de ha ő csinál csak tojás "panírral" , az övé, olyan dús lesz.

Most jutott eszembe, lehet, hogy miután bedobja az olajba, esetleg csorgat még mellé egy kis tojást ?

2019. júl. 24. 23:01
 12/21 A kérdező kommentje:

Ezek alapján lehet, hogy a legegyszerűbb konyhai praktikát is érdemes kibeszélni, mert van akinek meglepi lesz egy-két momentum.


Én a húst szándékosan vizezem, mielőtt a lisztbe kerül.

A lisztezett húsokat félre teszem egy negyed órára, mielőtt még bekerülne a tojásba. Így a tojást nem rúgja le magáról olyan foltosan ( biztos mindenki ismeri a jelenséget) Negyed óra alatt a vízből és lisztből csiriz lesz, egyfajta ragasztó, nem pedig a "lisztport" próbálom bevonni a tojással.

2019. júl. 24. 23:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
A bátyád bundás húst csinál, zsemlemorzsa nélkül. Ez esetben a bevonat, (ami nem panír, csak tojás) megpuffad a forró olajban a hús körül.
2019. júl. 24. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
97%
Éhen halnék a módszereidtől. Azért írtam korábban, hogy a tojást hígítom, így nem folyik le foltosan. A lisztnek pedig nem az a feladata, hogy takony legyen a húson. Kezdd elölről, hidd el, nem hülyeség amit eddig mi többségében tudtunk a panírozásról.
2019. júl. 24. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 A kérdező kommentje:

13-as

Tudom, hogy mit csinál, nálunk "párizsi módra" készült húsnak nevezzük, a zsemlemorzsásat meg "bécsi módon" készül.


14-es

A lisztnek pont ez a szerepe, hogy ragacs legyen.

A tojással együtt kell közel légzáró réteget alkotnia.

2019. júl. 25. 00:23
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mi? Ha felütöm és felverem normálisan, azonnal híg lesz annyira, hogy egyenletesen maradjon a liszten, nem kell hozzá semmi. Ha meg ilyen időben hagyod megmelegedni, csak idő kérdése, mikor visznek be a sürgősségire. A tojás nem játék, sokan ezért nem mernek például carbonara-t sem készíteni.
2019. júl. 25. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 A kérdező kommentje:
16-os, mennyi ideig vered ?
2019. júl. 25. 19:01
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Bár nem én vagyok az előző válaszoló, de 20-30 másodperc bőven elég, hogy rajta maradjon a liszten.
2019. júl. 25. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim ***** válasza:
84%
verni kell, abból még baj nem volt
2019. júl. 25. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
milyen lehet egy kis sütőpor a panírba? vki próbálta már?
2019. júl. 25. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!