Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi az a minimális összeg...

Mi az a minimális összeg szerinted, amit ilyen körülmények mellett kajára kell költeni havonta?

Figyelt kérdés

- 1 személy, mozgásszegény életmóddal, kis testsúllyal.

- heti max 2-3nap hús.

- rágcsa, nasi, üdítő, gyorskaja es kajarendelés nélkül.

- naponta főzve.

- mindent venni kell, nincs kiskert vagy ilyesmi.

- napi 3 nagyobb étkezéssel, közbeékelve gyümölcsökkel.


Napi 1000 ft elég lehet kb? Vagy több/kevesebb a reális?


2019. nov. 9. 20:27
 1/7 grafno ***** válasza:
70%

[link]


Ez jutott eszembe.

Én sütöttem ciabattat pár napja és 1kg lisztből(150ft)3 nagy cipó kijott ami 3napig elég volt. Az kb 50 ft alapanyag ktg reggel és estére. Én nagyobb adagot főznek és betennem a fagyasztóba. 1dül nem célszerű mindennap főzni, energia pazarlás szerintem. Pl a liszt, tészta, rizs ételek olcsobbak. Rakott krumpli,-kel stb

2019. nov. 9. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Reggeli 350 Ft, ebéd 1000 Ft, vacsora 500 Ft, szorozd meg harminccal, nagyjából megkapod a havi számot, és szerintem ez reális.
2019. nov. 9. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

20-25k a minimum

45k meg amikor nem kell kicentizni

2019. nov. 9. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

A havi 20-25-be nem biztos, hogy belefér a heti 2-3x hús, max. valami nagyon olcsó, inkább csontos, mint színhús.

Heti 5-6 ezer Ft keret elég lehet erős odafigyeléssel, és "nem dobunk ki semmit" elven gazdálkodva. Tehát a maradékot fagyasztod, vagy másnapra átvariálva felhasználod. Okosan jó lehet.

2019. nov. 10. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2019. nov. 10. 16:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyetértek azzal aki a fagyasztást javasolja. Levest főzhetsz két napra, csinálhatsz egyszerre egy csomó levesbetétet, hogy megkönnyítsd a dolgodat hosszútávon és hogy ne csak mindig valamilyen tészta kerüljön a levesbe. Kiválóan fagyasztható egyesével egy tálcán (majd fagyottan már ömlesztheted) a daragaluska, vajas galuska, húsgombóc, stb. Tudsz spórolni azzal is, hogy Te vágod fel, blansírozod és fagyasztod (szintén tálcán szárazon elterítve, fagyottan ömlesztve) a vegyes zöldséget. Sárgarépa, zeller, petrezselyem gyökér) Fagyaszthatsz le finomra vágott vöröshagymát is, nagy mennyiséget is, ebből is ha lazán teszed be egy dobozba, tudsz kivenni tetszőleges mennyiséget. Ha szeretsz főzni amúgy, de idő szűkében vagy, van sok dobozod és hűtő kapacitásod, érdemes egy délelőttöt rászánni az elmondottakra, később rengeteg időt megspórolhatsz vele. Ugyanígy megveheted a különféle (esetleg akciós) húsokat és szeletbe, kockázva, tokányra vágva elrakhatod adagokban, nyersen, nem kell extra bevásárolni minden nap. Egy jól felszerelt konyhában, nagy hűtő kapacitással rengeteget elő lehet készülni. Legutóbb egy 1100 ágyas szálloda konyháján dolgoztam sou chefként, természetesen ott is csak előkészületekkel működhet a kiszolgálás, de itthon is nagyszerűen lehet kamatoztatni azt a gyakorlatot. Készülj előre, s amikor főzöl legyél rendszerezett. Fagyaszd a kész ételt is egy-egy adagban mindig ha egyedül vagy, így akkor sem jössz zavarba ha látogatód érkezik. a napi költséget 1000-1500 forintra becsülném attól függően ki mennyire igényes. Remélem segítettem.
2019. nov. 16. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, hasznos volt!:)
2019. nov. 16. 09:02

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!