Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » 55 fokos ételt éthordóban...

55 fokos ételt éthordóban tényleg nem szabad lefedni?

Figyelt kérdés
Állítólag megromlik, mert letakarva nem tud szellőzni, és elszaporodnak benne a baktériumok.
2020. máj. 4. 20:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem amíg lefeded és hazaviszed megenni, nem fog megromlani, a baj inkább az lehet, hogy gőzöl, ha lefeded a nagyobb nyomáslepattinthatja a tetejét, vagy a tetőn a gőz kicsapódva visszacsöpög az ételre és megváltoztatja az ízét, állagát
2020. máj. 4. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Ezt a kérdést már én is feltettem ugyanitt, de sajnos egyértelmű(épkézláb) válasz soha nem érkezett.


Én is többször hallottam már ezt, és nem tudom hogy van e igazságalapja.


Én logikusan átgondolva arra a következtetésre jutottam, hogy még forrón le kell fedni,lezárni az ételt.(80-90fok)

Hisz a baktériumok stb....a melegben elpusztulnak, és mivel zárt állapotban hűl ki(mint egy befőtt) akkor tovább áll el.


Ha hagyjuk lefedetlenül kihűlni az ételt és csak utána zárjuk le, akkor ott lesz benne egy rakás baci stb...amik vígan lakmározzák a kaját.


55fokos ételnél már nem vagyok biztos ebben!


De ez csak az én véleményem, kíváncsi vagyok ki mit ír.


A lecsapódott pára sajnos eláztatja az étel tetejét, de ennek jelentősége nem minden ételnél van.

2020. máj. 4. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

2. válaszoló jó helyen kapizsgál :)


Ha egy ténylegesen forró (80-90 fok) ételt légmentesen (!!!) lefedsz, akkor valóban úgy viselkedik mint egy befőtt/konzerv, tovább el fog állni. Azonban egy 30-40 fokos ételben vígan élnek a bacik és gombák, így azok gyorsan megromolhatnak.

2020. máj. 4. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Sajnos az éthordónkat nem lehet légmentesen lezárni. Az étel nem volt 80-90 fokos, mert már kicsit hűlt a levegőn, olyan 55 körül lehetett. Csak az éthordó alját fogtam meg és úgy tudtam megnézni a hőjét, a hőmérséklet 50-nél több lehetett, de nem sokkal.
2020. máj. 4. 23:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Le lehet fedni, amíg hazaviszed. Aztán otthon, ha nem eszed meg, akkor bizony a fedőt levéve kell hagyni lehűlni, aztán meg be kell rakni a hűtőbe. Ha otthon főzöl valamit, azzal is ugyanígy jársz el (azt sem szabad melegen betenni a hűtőbe, hanem hagyni kell kihűlni).
2020. máj. 5. 06:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!