Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szerintetek a csirkecombokat...

Szerintetek a csirkecombokat jellemzően bőröstől panírozzák és rántják ki, vagy leszedik a bőrét, és anélkül?

Figyelt kérdés
Régen rántottam már csirke-alsócombokat...most fogok. Azért is kérdezem, mert legutóbb csirke-egészcombok 'gyárilag' trehányul voltak megpucolva...én egy 60+ -os ffi vok...nem jó a hozzáállásom a toklászokat kapirgálni.
2020. aug. 7. 20:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én leszedem és ezzel nem pazarlok. Megeszi a kutya vagy a macskák. Én pl nem szeretem a főtt csirkebőrt. Sülve viszont imádom.
2020. aug. 7. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
66%

Hagyományosan böröstöl szokás kirántani.

De aki nem szereti a csirkebört - vagy nincs kedve a rajta maradt tollakat kiszedegetni -, az akár le is húzhatja panírotás elött.

2020. aug. 7. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:

Drága Hölgyeim és Uraim, nagyon köszönöm a hozzászólásokat...biztosan mindenkinek igaza van, aki leírta, amit leírt. Én magam sem az a pazarlós vagyok...csak mostanában volt kellemetlen tapasztalatom nem az alsócombbal, hanem egész combnak voltak olyan részei. ímegpucolgattam, ahogy tudtam, de sajnos, ehhez nincs sok türelmem. T

Most már tudom, hogy ki kell belőle vágni minden olyan részt, ami nem lett gusztusos (csak ráfogtam, hogy jó lesz ez már...viszont evéskor eszembe jutott, hogy...lehet, éppen ez a falat az.....szóval nem ettem jó gusztussal. Én kimondottan az az ember vagyok, aki nem finnyás, és eszi a húsokat (szinte) szőrőstől - bőröstől...legalább is eddig így volt. Most lehet, hogy valamelyest változni fog. És, ha elkészítéskor nem érzem abszolut megfelelőnek...nem fogom beletenni azt a részt (mert pl. nem tolltok mentes teljesen). Tegnap fagyasztott csirke (alsó) combokat vettem, most fogom kirántani. Ha nem látok kivetnivalót...vagy nem tudom olyanná tenni, akkor bőröstől fogom kirántani. De, rémlett nekem is az, amit valaki itt felvetett, hogy bőröstől olyan ázott valami lesz. Ebben a percben született meg a megoldás (2 kg alsócsirkecomb):: a szép guszikat bőröstől rántom ki, de kb 1 kilónyit bőr nélkül. Aztán most 'élő egyenesben' kapom az eredményt...legközelebb már 'okosabb' leszek. És, vissza is fogok jelezni itt, hogy én hogyan ítélem meg az eredényt, mik lettek a tapasztalataim. Még egyszer is köszi DE: MINDENKINEK!!

2020. aug. 7. 21:50
 14/18 A kérdező kommentje:
Bocs! Még egy nagyon lényeges közlendőm kimaradt. Én a combcsontot most arra próbálom használni, hogy úgy panírozok (mindjárt...remélem 1 óra - vagy több múlva) (én ilyen éjszakai bagoly vagyok, világ életemben délutános voltam)...TEHÁT: A dobverő végét fogva panírozok...tervem szerint (így mártogatom liszt, tojás, prézli/esetleg zsemlemorzsa. Nem számít, hogy a csont vége (ahol fogom) nem lesz bepanírozva, abban bízom, így praktikusabban fogok tudni panírozni. Majd elmondom, hogy' lett.
2020. aug. 7. 21:58
 15/18 A kérdező kommentje:

Az ígért fotók - arról a panírozási módról, amit tegnap (vagyis már ma volt az éjjel) 'újítottam be' - a könnyebb panírozás végett: úgy paníroztam, hogy a 'dobverő' végét fogtam. Lehet, hogy a végeredmény esztétikailag nem tökéletes, és max. nem rágom le a 'térdrészét' - de könnyebb volt így panírozni, legközelebb is így csinálom.

[link]

[link]

2020. aug. 8. 12:26
 16/18 A kérdező kommentje:
Ja, és közel feléről (a 15 combnak) lehúztam és kidobtam a bőrét...nagy összehasonlítási alapom most még nincs ezügyben (hogy 'evésre' melyik a kellemesebb), mert még csak 3-at ettem meg...
2020. aug. 8. 12:31
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Király lett! :)

Nem olyan nagy ördöngősség ez, a főzés fele önbizalomból áll. ;)

"'térdrészét"


(ami egyébként boka. :) Nem okoskodás, csak érdekesség képpen, amikor azt mondják, a madaraknak hátrafelé hajlik a térde...

hát dehogy hajlik hártafelé, csak a csontjaiknak más az aránya, és ránézésre olyan, mint ha az lenne a térde, de egyébként a bokája.

A térd az alsó és felső comb közti izület. A csípő meg a felsőcomb és a farhát közötti.)

2020. aug. 8. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi!! - tényleg. Érdekes állat ez a csirke...
2020. aug. 8. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!