Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért főzik külön a tésztát...

Miért főzik külön a tésztát és nem a levesben?

Figyelt kérdés
Lehet valami hátránya, ha abban főzöm meg? Zöldség leves pl.

2020. nov. 14. 16:21
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
99%

Én csak a húsleves esetén főzöm külön a tésztát, mert ha a maradék tésztát benne hagyjuk a levesben, egyrészt elázik benne, mert megissza a levét.

Zöldségleves esetén belefőzzük, abból nem szoktunk akkora mennyiséget főzni, hogy akár több napra is tartalékoljuk.

2020. nov. 14. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
85%
Mi mindig a levesben főztük a tésztát, anyám is. Lehet ő is így tanulta. Vendégségben meg csodálkoztunk, hogy külön van főzve a tészta. Kissé ízetlenebb a tészta így, bár igaz nincs szétfőve.
2020. nov. 14. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
86%

A levesbe csak akkor ajánlott belefözni a tésztát, ha akkor meg is eszik, ugyanis állás közben a tészta felszívja a leves levét, a tészta szétázik, és emellett pár óra alatt meg tud romlani is.


Ha jó ízü tésztát akarsz, akkor a levesböl vegyél ki keveset és abban fözd meg, akkor nem lesz "vízízü" és a leves mégsem buggyan meg hamar.

2020. nov. 14. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
No igen! Az, hogy külön főzzük, nem azt jelenti, hogy vízben főzzük, hanem a levesből veszünk ki egy kisebb fazékba, és a tészta abban fő meg.
2020. nov. 14. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
94%
Annyi hátránya van, ha a levesbe főzöd a tésztát, hogy hamarabb megromlik az étel. Ha külön főzöd, tovább bírja a leves is és a tészta is.
2020. nov. 14. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
95%
Mert szebb, ha nem a levesbe ázik a keményítő
2020. nov. 14. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
75%
Mert akkor másnapra meg savanyodik a leves ha benne van a tészta .
2020. nov. 14. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
94%

a levesben főzőtt tészta esetén, a leves előbb romlik


ezért szokták külön főzni

2020. nov. 14. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 Andizsuzsi ***** válasza:
89%
Mi mindig a levesben főzzük a tésztát, de csak annyit főzünk be, amennyit max 2 nap alatt megeszünk. Ennyi idő alatt a hűtőben semmi baja sem lesz, és a tészta sem ázik el. (10 tojásos tésztát használok).
2020. nov. 14. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
65%
Lehet előbb romlik, de azért nem másnapra. Én mindig belefőzöm a tésztát, és három nap múlva sincs semmi baja a levesnek.
2020. nov. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!