Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért főzik külön a tésztát...

Miért főzik külön a tésztát és nem a levesben?

Figyelt kérdés
Lehet valami hátránya, ha abban főzöm meg? Zöldség leves pl.

2020. nov. 14. 16:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10-es ízlés kérdése én nagyon szeretem az avas szalonnát más ettől már menekül .
2020. nov. 14. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszi! Aki azt írja, hogy belefőzve másnapra hűtőben megromlik az tényleg tapasztalta ezt?


Most amúgy belefőztem végül a zöldség levesbe és maradt még holnapra bőven, szóval majd kiderül mi van.

2020. nov. 14. 19:58
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a zöldséglevesekbe belefőzöm, semmi baja napokig (borsó, karfiol, akármi).

Húslevest meg megfőzöm, és mindig annyit veszek ki, amennyit meg akarunk enni, abban főzöm a tésztát.

2020. nov. 15. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is, ahogyan a 13-as írja.

A húslevesnél azért szedünk ki külön lét a tészta főzéséhez, hogy ne az összes húsleves ne legyen (nem igazán zavaros) inkább egy kissé opálos, hanem maradjon teljesen tiszta.

2020. nov. 15. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 A kérdező kommentje:
Na jelentem egy nap után semmi baja az ízének. Hagyok holnapra is kipróbálásra, hogy mi történik vele. Annyit csináltam amúgy, hogy picit forráztam rajta melegítésnél biztos ami biztos.
2020. nov. 15. 12:56
 16/22 A kérdező kommentje:
Egyébként az jutott még eszembe, hogy első étkezésre nem csinálni tésztát. És a második étkezéstől kezdve tenni bele cérna metéltet a melegítésnél és az nagyon gyorsan megfő benne. És akkor az eredeti leves tészta mentes marad a hűtőben, de később lehet tésztával enni. És nem kell plusz külön főzéssel meg edény mosással sem foglalkozni.
2020. nov. 15. 12:59
 17/22 A kérdező kommentje:
Basszus most rákerestem mi meddig áll el. És erről nem találtam semmit viszont olyat találtam, hogy a tésztát vagy rizst egyáltalán nem kéne hűtőbe tenni. Mi vaaaaaaan? Ezt nem tudom, hogy gondolják, hogy egy milánóit sem lehetne lehűteni. Vagy a leves tésztát külön. De nekem a rizs is fura, hogy ne.
2020. nov. 15. 13:09
 18/22 anonim ***** válasza:
Úgy gondolják, hogy a zacskós, nem kifőzött tésztát és rizst nem kell betenni a hűtőbe. Szépen elvan bent a szekrényben is.
2020. nov. 15. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 A kérdező kommentje:
Ma is teljesen rendben volt.
2020. nov. 16. 23:34
 20/22 anonim ***** válasza:
15%

A főtt rizset kihűlés után azonnal be kell tenni a hűtőbe. Ha kinn marad a konyhapulton egy délutánt, akkor már ne tedd hűtőbe. Lökd ki... Az egésznek az oka a Bacillus Cereus nevű baktérium. Ami spórás. És nagy tűlélő...

[link]

2020. nov. 22. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!