Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a konfitálás előnye?

Mi a konfitálás előnye?

Figyelt kérdés

ha jól tudom, a konfitálás azt jelenti, hogy a húst 4-5 órán át sütik. Mi ennek a célja, azon kívül, hogy az ízek összeérnek. A római tálban 1,5-2,5 óra alatt is összeérnek. Tudom, hogy a római tálban az étel párolódik, nem sül, tehát más stílus.

Számomra a 4-5 óra elviselhetetlenül hosszú idő, még home-office-ban is.



jan. 13. 09:05
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Azért nem pontosan.


A zsírral teljesen ellepett húst 70-80 fokon tartjuk, így nem fog kiszáradni, és az állaga is sokkal jobb lesz.


Hasonló a sous-vide-hoz, csak ott éppen vákuum alatt készítjük megfelelő hőmérsékleten, így soha nem lesz túlkészült a hús.


Azt vettem észre, hogy ha pl. csirkemellet sous-vide módszerrel készítem, sokkal szaftosabb, omlósabb lesz, valamint másnap nem lesz az a "másnapos csirke" íze.

jan. 13. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Abszolút nem az a célja, hogy az ízek összeérjenek.


Ez egy teljesen más elkészítési mód, nem lehet összehasonlítani a római tálassal. Olyan a különbség, mintha a főzöttet hasonlítanád össze a sütöttel, teljesen más állaga és íze van.


Az viszont egy teljesen jogos kérdés, hogy megéri-e. Kis mennyiségben valószínűleg nem. De ha nagy a család, elfogy sok hús, vagy akár egy étteremben egyszer meg kell kóstolni. Én nagyon szeretem, de egyszemélyes háztartásban élve soha nem csinálok.

jan. 13. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem sütik, hanem konfitálják, így a hús nem sül össze, nem szárad ki, nem keményedik meg, nem szálkásodik, puha és omlós lesz. A zsírjában eltett konfitált hús pedig, hónapokig eláll hűtés nélkül is.
jan. 13. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Amit nem értek, miért elviselhetetlenül hosszú idő neked, nem kell ott állni mellette, egyszerüen felmelegíted a kellö höfokra, utána meg hagyod magára, akár két napig sem lesz semmi baja, nem ég le, legfeljebb szétesik. Beállítod az órát, hogy 5 óra múlva jelezzen, akkor lekapcsolod, semmi más dolgod nincs vele.
jan. 13. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Berakom reggel a sütőbe és amikor eljön az ebéd ideje, eszünk belőle. Közben egyszer vagy kétszer meg szoktam fordítani azért a darabokat, de ettől még soha nem fáradtam el. :D
jan. 13. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

A célja az, hogy szaftos és omlós legyen. A konfitált hús nem szárad ki.

Reggel berakod a sütőbe, és amíg dolgozol elkészül ebédre. (Vagy vacsorára.)

jan. 13. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Ja, de a lényeg kimaradt. A konfitálás során kb 80 fokon sül a husi, a tetejéig ellepve zsírral, ettől lesz szuperszaftos.

#6 vagyok

jan. 13. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
64%

"hamar munka ritkan jo" ... "jo munkahoz ido kell"


Alapvetoen raerosen kellene fozicskelni, ugy lesz az igazi ... csak a felgyorsult eletben erre mar nincs ido, ezert az ember ebbe az iranyba vitte el a gasztronomiat. Mindent felgyorsitottunk ... kuktaban fozunk, mikorban melegitunk, kontakt grill koze preseljuk a kajat ... vagy egyszeruen ramondjuk, hogy roze es akkor siman maradhat felig nyers.


Egy jo barbecue legalabb 24 orat fustolodik, egy jo kemences kaja egesz delelott a kemenceben rotyog ... malacsutes sem megy par ora alatt.


Lenyeg a lenyeg ... minden kaja elkeszul, ha a maghomerseklete eleri a kivant erteket. Ha nagy homersekleten tesszuk mind ezt, a kaja hamarabb atmelegszik, de a kivulrol roncsolodik az etel allaga ... lassu technikaknal lenyegesen kesobb melegszik at az etel, de mivel nem kap kivulrol nagy hohatast, a szerkezete/allaga/texturaja nem roncsolodik lenyegesen.

jan. 13. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Mindenki szokott szalonnat sutni tarsasagban, tehat mindenki tudja:

-van aki beletartja a szalonnajat a tuzbe es szarra egeti, viszont 2 perc mulva mar eszi

-van aki megvarja amig lesz jo parazs es annak a melegenel olvasztgatja a szalonnajat


Szuvidalni, konfitalni, fustolni es erlelni csak szep lassan erdemes ...

jan. 13. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, (bár azt nem értem, hogy amikor 9:25-kor az elsőnek megköszöntem, azt miért törölték ki).
jan. 13. 14:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!