Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a tisztességes elkészítésén...

Mi a tisztességes elkészítésének módja a csokoládé ganache-nak és mi a párizsi krémnek?

Figyelt kérdés
Nem valami amatőr módon történő összekutyuléké vagy egy reklámvacaké amire rámondják, hogy az vagy olyan mint az, hanem ami ténylegesen az. A cukrászipar sunyi olcsósítási módjai sem játszanak.

#párizsi krém #csokoládé ganache
2021. márc. 29. 12:08
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Tehát az 1:1, 2:1, 4:1 arányú (csokoládé:tejszín) verziók eltérő sűrűségűek, és a kiindulási azonos arányú keveréktől minél több a csokoládétartalom, annál keményebb lesz kihűlve (a tejszín miatt mindig puhább mint az eredeti étcsokoládé). Mikróban bármikor rámelegíthető, melegen nyomózsákozható mind. A ganache tehát egyszerűen egy tejszínnel felhígított étcsokoládé.


(értelemszerűen fordítva is lehetne, minél több a tejszín, annál kevésbé fog megszilárdulni kihűlés után, még hűtőben is)


Az ócsósításdis verziók nem ganache, hanem csak eszi-nem eszi nem kap mást amolyan szoci venesz-verziók, profitnövelés. Átverések ha ganache néven árulják nem pedig tejszínes-vajas-cukros-kakaóporos krémként.

2021. márc. 29. 12:49
 12/12 anonim ***** válasza:
78%

Ganache:

a csokit feldarabolod apróra, a tejszínt felmelegíted és ráöntöd a csokira. Nem szabad rögtön kevergetni,mert gyorsabban elhűl és szemcsés lesz. Ha már húlt akkor szabad elkeverni és kész is van.

2021. márc. 29. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!