Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A mákostésztát darált, vagy...

A mákostésztát darált, vagy darálatlan mákkal kell enni?

Figyelt kérdés

2021. aug. 29. 13:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
5%
Nem _kell_ enni. Egyébként, ahogy jobban tetszik neked, úgy edd.
2021. aug. 29. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Darálttal.
2021. aug. 29. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Miért ne egyek mákos tésztát?
2021. aug. 29. 13:50
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Darálttal szokás
2021. aug. 29. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
mindig darált mákkal esszük. Nyers mákot(nem darált) csak díszitésnél használják, egyes pékárukra.
2021. aug. 29. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
28%
Piritott makot szokas ledaralni, hogy ne ropogjon :) Szoval a valasz, hogy mindenki IS ertse! Daralt makot kell hasznalni .... kenyeret sem buzaszembol eszi az ember.
2021. aug. 29. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Darálttal.
2021. aug. 29. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Darált mák, porcukorral elkeverve.
2021. aug. 29. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Darált mák + porcukor keverékével. Magában a mák ugyanis rettentően keserű.
2021. aug. 30. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
89%

#9#

Az már baj, ha keserű a mák, azon a porcukor sem segít.

A mák nem keserű, de mint általában az olajos magvak, hajlamos az avasodásra, az avas mák keserű.

Ajánlott megkóstolni felhasználás előtt, ha kellemetlenül keserű, azt már cukorral sem lehet korrigálni, kert a keserűség mellett ott van a jellegzetes "avas íz" (avas szalonna, avas dió).

Az avasodás egy oxidálódási folyamat, a kezdeti szakaszban még ehető az élelem, a mák esetében pl megjelenik a kesernyés íz, de a keserűség nem az eredeti íze a máknak. Nincs is igazán karakteres íze, a többi olajos maghoz hasonlóan - ami nem azt jelenti, hogy ízetlen, de szerintem a diót, mogyorót is inkább a benne lévő olajok "zamatosítják". A száraz mák is finom, nem keserű, de az íze nem igazán karakteres, inkább a többi összetevővel harmonizálva lesz finom a mákos étel.

2021. aug. 30. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!