Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Burgonyapürét, hogyan ?

Burgonyapürét, hogyan ?

Figyelt kérdés
Héjában főzitek meg, vagy már a pucolt krumplit teszitek vízbe ? Ettem már máshol is és az olyan selymes volt, amit otthon csinálok az valahogy nem olyan. Héjában főzöm és megpucolom és megy a krumplinyomóba. Esetleg kétszer kellene átpasszírozni , vagy még melegen kell a meleg tejet ráönteni ? Szóval ki hogyan csinálja ?

2021. szept. 15. 22:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
93%

Megpucolom, kockázom és sós vízben főzöm. Főznivaló burgonyát használok. Leszűröm és tej+só (ha szükséges)+vaj, esetleg tejföl és pürésítem. És én turmixolom! Ördögtől valónak tartják, de mikor vendégeket vártam is mindenki 3* kért a burgonyapürémből azt mondták nagyon finom krémes. Mikor elmondtam, hogy pürésítéskor mixelem, el se hitték, hogy attól lehet ilyen krémesen finom.

Szóval nekem bevált így. Az okom meg az, hogy csak beteszem a tálba és bekapcsolom a mixert, nem kell a kezeimet erőltetnem. Ami nekem egy plussz boldogság, mert autoimmun betegséggel a kezeim meg a lábaim is teljesen tönkre mentek, szinte minden apró mozdulat borzalmasan fáj.

2021. szept. 17. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!