Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lehet úgy robotgéppel...

Hogyan lehet úgy robotgéppel keverni tésztát, hogy a liszt, tej stb. ne csalódjon szanaszét?

Figyelt kérdés
Akármikor robotgépet használok mindig minden tiszta liszt, mert a robotgép kicsapja. Próbáltam már lassú fokozaton, gyorson, kevés liszttel, sokkal :D

2022. márc. 24. 16:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
Mély edénybe kell tenni.
2022. márc. 24. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
50%

:)))

Majd belejössz.

Mégis mi volt az a tészta? Ha megírnád talán érdemi választ is kapnál, nem csak egy általános semmilyet amivel semmire se mész.


Palacsintatésztát habverővel, de ha valami sűrűbb, azt azzal a spirálos dagasztóssal. És a fordulatszám se mindegy.


Egyébként meg a lisztet tojást kell előbb elkeverni, ehhez nem kell robotgép. Már ha liszt-tojásos a cuccod...

2022. márc. 24. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:

Többnyire a palacsinta tésztánál vettem észre, de igazából az összesnél, amihez azt kell használni :D

Sok mindent kézzel szoktam, ami pl kelt tészta vagy linzer tészta szerű

2022. márc. 24. 17:24
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
Nincs teteje?
2022. márc. 24. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Nimcs, mert csak egy sima kézi robotgép (már ha ez a neve) és mindig valami tálba keverem, ami épp kezre esik
2022. márc. 24. 17:34
 6/14 anonim ***** válasza:
79%
Mely tálban keverd akkor
2022. márc. 24. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
74%
Miben készíted? Egy keverő/dagasztó edény 25-30cm magas.
2022. márc. 24. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
57%

Vagy mély tálban keverd, vagy mélyebb lábasban, a lényeg, hogy az edény pereme jóval magasabban legyen, mint a benne lévök szintje.

Meg elöször kevés folyadékkal, lassan kezdd keverni és csak fokozatosan add hozzá a többi folyadékot

2022. márc. 24. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, kipróbálom majd nagyobb tállal :)
2022. márc. 24. 18:51
 10/14 anonim ***** válasza:
59%

Jó, tanuld meg a palacsintát összekeverni.

Előbb öntsd bele a kimért lisztet, utána erre üsd bele a tojást és keverd össze egy sima villával amíg össze nem dolgoztad. Ezután lassan öntsd hozzá a löttyöt (tejet vagy vizet) és kevergesd a villával tovább. Tökéletesen el fog keveredni csomómentesre! A lényeg, hogy lassan, egyenletesen öntsd miközben kevered, amit beleöntesz, szívja fel. Menni fog, ne félj tőle. Teljesen fölösleges hozzá a robotgép, de ha már beleöntötted az összes löttyöt ami kell, ha akarod rádarálhatsz habverővel, de alacsony fokozaton. Ugye már régen kész... Aztán otthagyod minimum 15 percig, de ha tovább, csak jobb lesz. A liszt megállapodjon, pont úgy mint amikor valami kelt tésztát szabdalsz és újragyúrod. Várni kell vele hogy a következő adagot fel tudd szabdalni, mert azonnal nem fog sikerülni.

Hullaegyszerű, csak túl van .uzizva minden.

2022. márc. 25. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!