Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tej forralás közben leég?

Tej forralás közben leég?

Figyelt kérdés

Próbáltam alacsonyabb fokozaton (indukciós lap), folyamatos kevergetés mellett, de így is odaégett, 0,5 liter tej forralása kb 20 perc volt. Kicsi, fehér színű lábasban.


Hogyan tudnám leégés nélkül forralni?



2022. jún. 6. 23:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Fél litert még mikróban is felforralhatsz, ott tuti nem ég le. Egyéb esetben duplafalú, vizes tejforraló segít. Pudingot, tejberizst is főzhetsz benne.
2022. jún. 7. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
Nekem indukciós van - még csak nem is hiperszuper hanem olcsóbb fajta - és soha nem égett le, sima gyorsforralót használok. Viszont ellenőrizd, hogy a lábasod kompatibilis-e az indukcióval, mert nem minden főzőedényt lehet rajta használni!!
2022. jún. 7. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 A kérdező kommentje:

Kompatibilis a lábas, hiszen működik rajta.

Tejforralón nem gondolkodtam még, sokszor nem csináltam tejbegrízt.

2022. jún. 8. 07:28
 14/18 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ha fél óra mire ez a pici tej felforr, akkor valami nem működik.

Tejbegrízhez meg nem is kell forralni.

2022. jún. 8. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 A kérdező kommentje:
Akkor hogy kéne csinálni?
2022. jún. 9. 05:57
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Leírtuk többen, többször. Dupla falú tejforraló lábost vegyél, ne felejts el a két fal közé vizet tölteni és hajrá. Ennél is érdemes azért időnként meg-megkeverni, de le soha nem fog égni.
2022. jún. 9. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 A kérdező kommentje:
Vettem egy dupla falú edényt amit tejforralónak neveznek. Tej ugyan nem égett le, de a tejbegríz azért ebben is le tud tapadni.
2022. júl. 1. 06:42
 18/18 anonim ***** válasza:

Nekünk is indukciós van. Régebben csináltam paneert, ahhoz fel kellett forralni a tejet.

Egy egyszerű kis zománcozott fazékban forraltam fel, de nem kapott oda.


Az edényben, amiben forralod a tejet, ami tejforraló, abban nem szabad (elvileg) mást készíteni.


Nagymamámnak pl van külön "tejes lábasa" és kizárólag tej forralására használja.


Esetleg próbáld ki te is ezt a praktikát.


És kicsit ki is szokták vizezni a lábas alját.


Remélem, így még jobban sikerülni fog.

2023. febr. 1. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!