Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » "Kolbász" készítés otthon,...

"Kolbász" készítés otthon, töltő/füstölő nélkül?

Figyelt kérdés
Üdv! Az elején leszögezném, nyilván nem egy Pick/Csabai színvonalú terméket akarok varázsolni, csak szeretek kísérletezgetni. Arra gondoltam, csinálok házilag kolbászt, de mivel töltőt nem akarok venni, húsdarálóm/füstölőm szintén nincs, így egy igencsak lowbudget végeredmény lenne (vagy ahogy egy hasonló kérdéshez írta egy hozzászóló: "hogy akarsz f*sz nélkül b*szni?"). A tervem az, hogy 1kg vegyes darálthúst a megfelelő fűszerekkel összekeverek, hagyom 1 napot állni odakint (~5-8 °C), majd olajjal/zsírral megkent alufóliába beletekerem, és megsütöm. Viszont van egy olyan érzésem, hogy ennek maximum a hurkához lenne köze, a kolbászhoz a sütés miatt nem sok. Az lehet megoldás, hogy sütés nélkül lógatom 1 napig a radiátor felett, aztán be a hűtőbe, és fogyasztható? Vagy ha a hurkatöltő nem is, a füstölő elengedhetetlen ahhoz, hogy legalább kolbász-szerű ízhatást kapjak? Még sosem próbálkoztam ezzel, szóval bármilyen tanácsot szívesen fogadok.

2022. nov. 10. 14:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%

Hogy lenne már fogyasztható a nyers hús?!

Bolond vagy?!

2022. nov. 10. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Az első verzió eredménye egy fasírozott lesz.

A radiátor fölé lógatósé meg romlott hús.

2022. nov. 10. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

1-es, vagy bolond, vagy troll, de a kérdés nyilván vagy nem valós, vagy értelmezhetetlen.

Válaszolni mindkét esetben fölösleges.

Ha troll, azért, ha meg hülye, azért, mert aki ennyire debill, az a választ se értené meg.

2022. nov. 10. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
85%

Tehát azt akarod elhitetni, hogy se a kolbásznak, se a hurkának a legalapvetőbb készítésével, és egyáltalán a fogalmával se vagy tisztában.

Oké! :D

Azt nem mondom, hogy nincs ilyen, csak aki ennyire totál homály, annak nem szokott eszébe jutni ilyen.


Vagy ha mégis, akkor nem f@szságokat közöl tényként, (hogy a sütés miatt a hurkához van köze, a kolbászhoz nincs, meg hogy az állástól lesz valamiből kolbász...)

hanem először megkérdezi, hogy mit jelentenek ezek a szavak, hogy kolbász, meg hurka.

2022. nov. 10. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

Csinálhatsz de az csak sült kolbász lesz az is finom, de sokk bíbelődéssel jár akkor már egyszerűbb a Stefánia szeletet csinálsz.

Így ne is kísérletezgess úgy se lesz belőle kolbász .

2022. nov. 10. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Nincs gríz itthon, csak liszt, és nincs tej, csak sör... Csinálhatok a hűtőben tejbegrízt, vagy így csak puliszka lesz belőle? Azért kérdem, mert nincs betonkeverőm, és télen elégettem az ablak-zsiráfot és a googlet.
2022. nov. 10. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a kettes irja. A rendes futoloben, allando, sokkal melegebb homerseklet van es minimum ket hetig szarad. Es ezutan is hutoben kell tartani. A radiator fole logatas poshadt hust eredmenyez. Raadasul az alufolia nem szellozik szoval lehet hamarabb rohadna is.



Az elso verzio meg fuszeres husgolyo lesz, hosszukas formaban

2022. nov. 10. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Ne hallgass a károgókra, nagyon finom kolbász lesz a radiátor fölé lógatott darált húsból.
2022. nov. 10. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
83%
Inkább jóféle füstölt őrölt paprika, oszt mehet fagyóba, onnan meg időnként rántottába, rakott krumpliba. Elég sok boltinál jobb, bár nagyon nem hasonlít semmire.
2022. nov. 10. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Felszerelés nélkül kb az egyetlen mód, hogy valami kolbász féle dolgot csinálj:

Megcsinálod a kolbász alapot (darált hús+fűszerek), majd egy tölcsér segítségével bélbe töltöd, itt az életedet is meg fogod gyűlölni. Ha ezzel megvagy, sütőbe beteszed sülni, a sütő aljára egy fémtálban meggyújtasz forgácsot (ezt nem győzöm hangsúlyozni mennyire ne csináld, ha nem tudod mit csinálsz), így füstös ízt fog kapni az étel.

Körülményesen hangzik? Az is, felszerelés nélkül ne csinálj otthon kolbászt, csalódás lesz.

2022. nov. 10. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!