Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Lehet főzni a habtejszínt?

Lehet főzni a habtejszínt?

Figyelt kérdés
A felvert fajtára gondolok, csokoládé krémhez használnám és csak az van itthon, szerintetek jó vele?

2023. júl. 7. 10:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem nem lesz vele gond, de én a csokoládé krémhez inkább tojássárgáját tennék, attól jó sűrű lesz!
2023. júl. 7. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
75%

Nem teljesen értem a kérdést.

Ha ganache krémet csinálsz, ami tejszínes csokoládékrém, akkor mi mást használnál hozzá, mint habtejszínt? Hát pont arra való.


Vagy te a tejszínhabra gondolsz, amit kinyomsz a flakonból? Mert az nem jó.

2023. júl. 7. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
27%

A ganazs eseteben sima tejszin kell. Aztan lehules utan kell felverni.


Ha csak valami kremhez szeretnel adni tejszint, hogy kisse zsirosabb legyen, akkor adhatsz hozza felvert habot is, de elotte nyomd ki valahova es kevergessed ossze, hogy osszeessen.

A fozes kozben viszont lehet maradnak majd darabkak benne tehat nem tuti, higy homogen leez.

2023. júl. 7. 11:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Figyeljetek én nem csináltam még ilyet, ez lenne az első és sok helyen tejszínt írnak nem hab tejszínt sem sűtített tejszínt és stb. annyi féle van csak megakartam kérdezni, aki segítő szándékkal írt köszönöm szépen de ezt a személyeskedést hagyjuk már 2 es.
2023. júl. 7. 11:30
 5/14 A kérdező kommentje:
Sűrített*
2023. júl. 7. 11:30
 6/14 harebell ***** válasza:
100%

"A felvert fajtára gondolok"


Ha egyszerűen tejszínt ír a recept, akkor sima habtejszínt használj, de nem kell felverni.

2023. júl. 7. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem én vagyok a 2-es, de én nem látok semmi személyeskedést, teljesen korrekt választ kaptál tőle!

Vagy töröltek valamilyen személyeskedő 2-est?

2023. júl. 7. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Süteményhez tejszín folyékony formában = tejszín, habtejszín

Süteményhez tejszín felvert formában = tejszínHAB

2023. júl. 7. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
93%
Csoki krém csoki ganache hoz forralni kell a hab tejszínt, igen.
2023. júl. 7. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
70%

Mindig igaz!!!!:


Bárhol ahol tejszínt írnak, a habtejszín garantáltan jó lesz. Tutibiztos.


A főzőtejszín néha igen, néha nem. De sütiknél 90 százalékban nem. Szóval nagy eséllyel a recept habtejszínre gondolt. Vagy ha írja hogy mahas zsírtartalmú az tuti habtejszín. Vsgy ha akár főzés és hűtés után, akár simán csak hűtve fel kell verni az is garantáltan habtejszin

2023. júl. 7. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!