Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nagyjából mennyi ideig szoktát...

Nagyjából mennyi ideig szoktátok főzni a marhahúst?

Figyelt kérdés
Ha most sütésről nincs szó, hanem kizárólag főtt nyers marhahúsról van szó. Olyan 15-20 percig szoktam, de még elég rágós marad utána, muszáj ilyen kisebb kockákra vagdosnom. Illetve a főzővízbe raktok-e valamit, használtok-e valamilyen fűszerezést?

nov. 26. 19:23
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
*vegánok kíméljenek*
nov. 26. 19:23
 2/22 Lazy Lover ***** válasza:
100%
ameddig meg nem fő :D használok igen fűszert só bors pici pirospaprika
nov. 26. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
95%
A marhahúst több óráig szokás fözni, mire rendesen megpuhul.
nov. 26. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

"15-20 percig szoktam, de még elég rágós marad utána"

A marhahús még 3 óra után is képes enyhén rágós maradni, úgyhogy 15 perccel nem tudom, mi volt az elképzelés. Egy jó minőségű marhaús 3-4 óra főzést simán igényel.

"használtok-e valamilyen fűszerezést?"

Nyilván.

nov. 26. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
56%

Marhahúst simán vízben főzni??

Ez milyen hülyeség?

Amúgy meg alapvető információk hiányoznak a kérdésből.

Milyen része a marhának, milyen korú marha?

Nagyon nem mindegy, hogy lábszár vagy pl hátszín.

Növendék marha, vagy valami matuzsálem korú tejelő tehén.

nov. 26. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
82%

"Marhahúst simán vízben főzni?? Ez milyen hülyeség"

Miért? Nem ettél még például marhahúslevest? Ott szerinted miben főzik a marhát?

nov. 26. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
66%

6: Marhahúslevesnél nem merül fel a “használtok-e valamilyen fűszerezést” kérdés.

Itt sima vízben főtt marhahúsról van szó.

nov. 26. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 A kérdező kommentje:

A főzővízbe milyen fűszereket. Személy szerint én a són kívül szoktam kurkumát is rakni bele. Azt leszámítva, hogy narancssárgás színt kap a hús, ad neki plusz ízt is ha kurkumás vízbe fő bele.


Aprított lábszárról illetve szívről van szó nagyrészt, mivel ezek legolcsóbbak, én meg csóró vagyok. 20-30 percnél azért nem szoktam tovább főzni, mert nem szeretek túl sokáig csinálni egy ételt. Kb ennyi a rizs főzési ideje is és ezeket általában egyidőben szoktam megcsinálni.

nov. 26. 21:17
 9/22 A kérdező kommentje:
Persze nyilván a sütés ilyen szempontból jobb, de ha most kizárólag főzésről beszélünk szól a kérdés.
nov. 26. 21:19
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

A lábszár a marhának a legtöbb főzést igénylő része.

Miért nem pörköltet csinálsz belőle?

nov. 26. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!