Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért tesszük a zsírt/olajat...

Miért tesszük a zsírt/olajat a tészta vizébe, ha nem azért hogy ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés
Azt olvastam nem rég egy cikkben, hogy nem is ezért tesszük bele az olajat. Holott nekem mindenki a nagyitól kezdve a szomszédig azt mondta ezért tesszük bele, hogy ne ragadjon össze a tészta. Már nem találom a cikket. A mobilról ellapoztam tegnap és nem jön vissza.
márc. 3. 18:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Soha nem teszek bele olajat. Felesleges
márc. 3. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
94%
Na és mit irt az Okos Kata? Miért? Annyiban igaza van a cikkironak, hogy a fözövizbe tett zsiradék semmit sem ér az összetapadás ellen (ahhoz a kiszedés után hozzáadott zsiradék kell, rendesen összekeverve!!). (Ugy tudom, ez a fözövizbe tett zsiradék az inséges idökben kiötlött hülyeség.) Egyébként az olaszok nem tesznek se a fözövizbe se utána semmit, csak a szoszokat, de ök frissen fözve tálalják, ezért nem kell bele.
márc. 3. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
94%
Semmi értelme a vizbe olajat tenni, se összetapadás, se más miatt.
márc. 3. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
73%

Normális ember NEM TESZ zsírt/olajat a vízbe, mert értelmetlen dolog.

A tészta akkor nem ragad össze, ha normális minöségü, elég sok vízben fözik és nem kevergetik gyakran.

A zsiradék eleve a víz FELSZÍNÉN úszik a tészta meg a VÍZBEN van, szóval még véletlen sem találkoznak össze a fözés során.

márc. 3. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
91%
4es jól írja. teljesen felesleges, én se teszek sosem és egyszer sem ragadt még össze.
márc. 3. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
25%
Hát éppen ez a technológia lényege, hogy a víz felszínén úszik az zsiradék, ezért a tészta kiemelésekor azt szépen bevonja egy vékony filmréteggel, így az nem tapad össze. A gondok ott kezdődnek, hogy sokan nem kiemelik a tésztát a vízből, hanem leszűrik a vizet, mert ezt nem értik meg.
márc. 4. 05:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
75%
6: Akkor már fogom, és a kiszedett, leszűrt tésztára teszek zsiradékot. És máris nem kell agysebészest játszani filmrétegekkel.
márc. 4. 06:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
90%
Semmi értelme, én is leszűrés után keverem össze olajjal/zsiradékkal.
márc. 4. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell rá sem olaj, sem zsiradék, hiszen ezzel pont a lémyege veszik el, és nem tudja felszívni a szószt.
márc. 4. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
22%

Gordon Ramsey tesz bele...

[link]


6:27

márc. 4. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!