Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért tesszük a zsírt/olajat...

Miért tesszük a zsírt/olajat a tészta vizébe, ha nem azért hogy ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés
Azt olvastam nem rég egy cikkben, hogy nem is ezért tesszük bele az olajat. Holott nekem mindenki a nagyitól kezdve a szomszédig azt mondta ezért tesszük bele, hogy ne ragadjon össze a tészta. Már nem találom a cikket. A mobilról ellapoztam tegnap és nem jön vissza.
márc. 3. 18:27
1 2 3
 21/22 Dorian Gray ***** válasza:
85%

Én 10+ éve vendéglátásban dolgozom, soha nem tettem bele, sőt ennyi idő alatt egyetlen szakácskollega volt csak, aki igen, pedig azért pár mázsa, ha nem tonna száraztésztát kifőztünk már :) Teljesen felesleges, a víz mennyisége sokkal fontosabb, 2 dolog miatt is.

1: Amikor beleteszed a tésztát ne hűtse le, szinte rögtön forrni tudjon újra

2: Amikor forr azzal a víz tudja mozgatni a tésztát és nem áll össze.

Az elején érdemes picit keverni, amíg nem forr újra a víz, mert akkor még hajlamos leülni a fazék aljára és egybetapadni. De ennyi. Olajnak semmi értelme, pláne, hogy fizikából tudjuk, hogy a víz tetején lebeg úgyis csak.

márc. 4. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/22 anonim ***** válasza:
21-es: minden szavaddal tökéletesen egyetértek.
márc. 5. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!