Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért tesszük a zsírt/olajat...

Miért tesszük a zsírt/olajat a tészta vizébe, ha nem azért hogy ne ragadjon össze?

Figyelt kérdés
Azt olvastam nem rég egy cikkben, hogy nem is ezért tesszük bele az olajat. Holott nekem mindenki a nagyitól kezdve a szomszédig azt mondta ezért tesszük bele, hogy ne ragadjon össze a tészta. Már nem találom a cikket. A mobilról ellapoztam tegnap és nem jön vissza.
márc. 3. 18:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
27%
A mestere pedig rak/nemrak: [link]
márc. 4. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
22%

Na igen, ez marad örök kérdés, 11.


Amúgy ha nem lenti az ember a vizet, hanem a tésztát veszi ki szűrővel, akkor az olaj bevonásával a tésztát.

márc. 4. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

Nem ragad össze,nem kell bele olaj.

Régebben a sima kocka tészta ami nem fodros annak a vizébe rakták.

Az hajlandó volt rá.

márc. 4. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
12%
Normális minőségű tésztához nem kell olaj a főzővízbe. Mondjuk egy gutaütéslaposi Parasztpaszta Bt. által gyártott 2 tojásoshoz lehet nem árt.
márc. 4. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
15%
#7 Nem sikerült megérteni. A filmréteg nem ugyanaz, mint az utólag hozzáadott zsiradék, amiben tocsog a tészta. Legjobb lenne, ha saját magad is kipróbálnád!
márc. 4. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk a valódi olasz tésztában egy darab tojás sincs, utolsó. Simán buzadara és viz
márc. 4. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
92%
Soha nem teszek olajat a tésztához, és nem ragad.
márc. 4. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
93%
Nem teszünk bele. A frissen kifőtt tészta RÖGTÖN megy a szószba, ez alap.
márc. 4. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem teszünk bele. Bő, sós vizet forralunk és amikor már lobogva forr, akkor tesszük bele a tésztát. Miután beletettük megvárjuk míg újraforr, ilyenkor kell néhányszor átkavarni, mert ilyenkor ragadhat össze, miközben lesüllyed míg újra nem forr a víz. Ha újraforrt a víz akkor beállítjuk a hőfokot úgy, hogy lobogva forrjon, így utána már nem is nagyon kell kavargatni, mert a folyamatos vízmozgás nem engedi, hogy összeragadjon.
márc. 4. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
19-es vagyok: és ahogy többen írták - utána megy a szószba rögtön, nem kell olajozgatni utólag sem.
márc. 4. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!