Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak hogy ne ragadjon...

Mit csináljak hogy ne ragadjon a tésztám?

Figyelt kérdés
Amikor csak keltésztát vagy pl. pitét csinálok a tésztám nagyon ragad, és lisztezni kell, pedig betartom a receptben leírtakat, mégsem lesz a tésztám rugalmas buci. Mit tegyek?

2019. dec. 31. 14:00
 1/2 anonim ***** válasza:
79%
Csak a kulsejet szord liszttel a belseje mindegy ha tapad. Kivul a buci ne tapadjon az a lenyeg.
2019. dec. 31. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
100%

"pedig betartom a receptben leírtakat,"


Épp ez a baj. A recept egy nagyon jó támpont, ha még kezdő vagy. De nem kell életed végéig arra támaszkodnod. Tapasztald ki, hogy mennyi liszthez mennyi zsiradék/folyadék kell, hogy a megfelelő állagú tésztát kapd. Tudod, liszt és liszt között is lehet különbség, illetve a margarin meg tejtermékek zsírtartalma, vizessége is változhat. Most csak egy példát írok, a recept ír 30 dkg lisztet és 1 pohár tejfölt,, de neked így túl ragadós lesz a tésztád. Az még nem jelenti azt, hogy te csináltad rosszul. Legközelebb tegyél bele 3/4 pohár tejfölt (vagy addig lisztezd amíg össze nem áll, csak akkor az íze rovására mehet). Mert lehet a recept írója másfajta alapanyagokat használt, és az ő lisztje felvett 1 pohár tejfölt.

2019. dec. 31. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!