Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van itt egy kedves, segítőkész...

Van itt egy kedves, segítőkész háziasszony, aki kisegítene egy lelkes fiatalembert?

Figyelt kérdés

Gondoltam meglepem a páromat, szüleinél volt karácsony alkalmából, ma jön haza, és szeretnék neki, kínai levest főzni. Találtam is egy jó receptet: [link]


sikerült mindent beszereznem, egyedül a keményítővel vagyok bajban. Ahol mi eszünk kínait, ott a leves, ilyen kocsonyás jellegű,az lehet zselatintól is? vagy azt levesbe nem szoktak? Ezektől a hozzávalóktól az a "tipikus" barnás,pirosas, gezemice lesz, mint a kínai éttermekben? Esetleg valami tipp, tanács, ötlet? 4kor kell elkezdenem főzni, addig várom a válaszokat:)


2010. dec. 29. 11:27
 1/7 anonim ***** válasza:
igen, ez kocsonyás állagú lesz, és a szójaszósz lesz sztem a barnás színt adó. kedves ötlet, sok sikert a főzéshez.
2010. dec. 29. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 Dilettáns döggomba ***** válasza:
Keményítőtől nem lesz kocsonyás, csak zselatintól, de az is csak akkor, ha kihűl. És igen, a barna szín a szójaszósztól van.
2010. dec. 29. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
És ekkora adaghoz mit tanácsoltok? Mennyi zselatint tegyek bele? Ugye van 1 liter húsleves, meg némi folyadék a zöldségekből illetve a szójaszósz.
2010. dec. 29. 11:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Én nem tennék bele zselatint, az csak hűlés közben hidegen válik kocsonyássá. Ha nincs keményítőd akkor inkább lisztből készíts rántást hozzá.
2010. dec. 29. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért ilyet főzöl?? MÉg mi , gyakorlott háziasszonyok sem tudjuk megcsinálni..
2010. dec. 29. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

De kár, hogy csak most látom... Milyen lett végül a leves?


Egyébként a keményítőt, ha feloldod egy kis hideg vízben, akkor fehéres folyadékot kapsz, amit ha hozzákeversz a forró, fövő leveshez, akkor pontosan olyan szottyos lesz, mint amit a kínai éttermekben veszel. Ők is keményítővel sűrítik a levest, az édes-savanyú szószt, mindent, ami olyan kocsonyás jellegű. Piszok egyszerű használni és átlátszó is marad az étel, nem olyan fehér, mint a liszttől.

2010. dec. 31. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia!


Köszi a segítséget, egyébként nagyon finom lett a leves, kicsit feldobtam még pár zöldséggel, a recepttől eltérően, de majdnem ugyan olyan állagú lett mint az éttermekben, az íze pedig teljesen ugyan olyan, szóval mondhatni nagyon jól sikerült:)

2011. jan. 1. 12:19

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!