Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Biztosan minden háziasszony...

Biztosan minden háziasszony tud és szokott készíteni káposztás kockát/tésztát. Megosztanátok velem a receptjeiteket?

Figyelt kérdés
Minél több lenne, annál jobban örülnék. :)
2011. júl. 31. 22:02
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
Ledarálom a káposztát, kis olajon megpárolom, közben rakok bele ételízesítőt meg borsot, ha kész, összekeverem a tésztával. Tökegyszerű, de a kedvencem.
2011. júl. 31. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Veszek gyermelyi fodrosmetéltet és káposztát.

Lereszelem a káposztát és olajra dobom dinsztelni egy kis sóval.Sokáig tart, de barnára pirítom, lassú tűzön, nem égetem.Közben a tésztát megfőzöm. Ha kész összeöntöm.

A káposztát nem szoktam előre lesózni és kicsavarni. Így minden ásványi só bennemarad.

Aki szereti cukrozza, vagy borsot tesz rá.

2011. júl. 31. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
hmm nyamm :) Mind a kettő mennyei! :) De még jöhet! :) Nagyon szépen köszönöm az eddigieket! :)
2011. júl. 31. 22:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kezd barnulni káposzta, cukrozom, attól hamarabb barnul és egy kicsit karammellizálódik.
2011. júl. 31. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

En osszevagom a kaposztat, besozom, allni hagyom fel orat. Kifacsarom. Libazsiron parolom, majd ha mar nincs sok leve, teszek ala feherbort. Borsozom, sot megnezem kell-e meg bele. T

Amikor elparolgott a bor is, teszek hozza 1 kanal kristalycukrot es 1 kanal mezet, karamellizalom. A fott csuszatesztaval osszekeverem, hagyom, hogy kicsit lakapjon. Isteni! Vendegeknek is szoktam csinalni, annyira imadjak.

2011. aug. 1. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

lereszelem a káposztát, enyhén sózom, ettől összeesik kissé.

nagy serpenyőben zsírt forrósítok, teszek bele egy kicsi cukrot. mikor karamellszínű a zsír akkor teszem rá a kinyomkodott káposztát. jól átkeverem és megpárolom.

közben kifőzöm a tésztát, leöblítem, leszűröm és a kész

káposztával összekeverem. borsot is szórok rá, de a párom még így is megcukrozza.

2011. aug. 1. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az isteni recepteket! :) De még jöhet! :)
2011. aug. 1. 17:10
 8/10 anonim válasza:
Bocs, az offért. Én is kérdezni szeretnék a válaszolóktól. Nektek mennyi idő alatt barnul meg a káposzta,mert nekem nagyon soká még úgy is, hogy mindig rakok rá én is cukrot, hogy előbb barnuljon. Egy fél óra után fel szoktam adni és ráöntöm úgy, ahogy van a tésztára.
2011. aug. 4. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

az nem elég,hogy a káposztát cukrozod.az csak leolvad róla, és a nedvességtől már nem karamellizálódik, max, ha kivárnád, mind elpárologjon, és sülni kezdjen a káposzta.

előtte kell a zsíradékban a cukrot majdnem barnára karamellizálni.amikor beleteszed a kicsavart káposztát persze sistereg, meg ragad, de hamar feloldódik a bevitt

nedvességtől. ha szükséges egy icipici víz is mehet alá.mire megpuhul a káposzta, szép világosbarna lesz.fél óra nem sok, ennyit rá kell szánni:))

a mostani nyári káposzta nehezebben barnul.

2011. aug. 4. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
100%
óóóó, de jó, köszi, akkor ezután igy csinálom. Végre valami okosat is tanultam ma.
2011. aug. 4. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!