Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lesz mindig csomós...

Miért lesz mindig csomós habarás után a levesem? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 11:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Először kevés vízzel kikevered a lisztet, apránként kevered bele a tejfölt/tejszínt, majd kicsit még higítod (apránként) vízzel vagy főzőlévél. Már ennek csomómentesnek kell lenni.

Utána az erősen bugyogó levesbe öntötd, és folyamatosan kevered, míg meg nem fő a liszt (pár perc).


Biztos fogják ajánlani, hogy szűrőn keresztül engedd a levesbe a habarást. Ezzel csak annyit érsz el, hogy néhány csomó ugyan fennakad, de mivel ezek a csomók lisztből vannak, a levesed nem lesz elég sűrű, mert kevesebb liszt kerül bele, mint akartad.

2011. febr. 14. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

a csomómentesre kevert lisztes tejes/tejfölös habarást

hőkigyenlítés után öntjük a levesbe,azaz a meleg léből hozzáadunk apránként a habaráshoz, és azzal is kevergetjük. legjobb habverővel.én a lassan fővő levesbe öntöm folyamatos keverés mellett és nem zubogóba.

2011. febr. 14. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Szia!


Csomómentesen elkeverem a lisztet a tejföllel, majd teszek bele annyi vizet, hogy folyós, könnyen önthető legyen. Aztán bele a levesbe, amit gyorsan keverek, miközben teszem bele a habarást.

Ennyi.


Üdv!

2011. febr. 14. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Nehogy össze keverd a lisztet és a tejfölt először vízzel kikevered a lisztet fontos hogy folyós legyen és akkor öntsd bele mikor forr. Forrald ki majd tejszínt vagy tejfölt keverj ki egy tálban adj hozzá főző levet és öntd bele a levesbe ezt hívják hőkiegyenlítéses tejfölözésnek.

Aki a lisztet összekveri tejfölel az ne csodákozzon hogy olyan csomók leszenek benne hogy galambot lehet vele lőni.

2011. febr. 21. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
A második válaszolónak igenis forrás közben kell beleönteni mert liszt íze lesz az ételnek.
2011. febr. 21. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Vagy ajánlanám a keményítőt sokkal egészségesebb.
2011. febr. 21. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

a lassan fővővel mi a baj kedves? abban is megfő a liszt

én nem rántja össze a habarást.

2011. febr. 21. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
mesterszakács vagyok kedves 15 éve.a szakmában vagyok ne oktasson ki ha lassú tűzön döntjük bele sokkal könnyebben kapja össze és egy nagy liszt ízű csomó lesz az egész
2011. febr. 22. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
*öntjük (elnézést a helyesírásomért csak új a teló és hozzá kell szokni)
2011. febr. 22. 00:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

én pedig kedves nem vagyok mesterszakács, mint Ön,de több , mint 40 éve főzök eddig még mindenki megelégedésére.még senkinek sem tálaltam lisztgombócokat

a tányérjába, és mondom, nem öntöm zubogó ételbe a habarást.

legyen szép a napja kedves Mester!

üdbv-egy háziasszony-

2011. febr. 22. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!