Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell finom töpörtyűt...

Hogyan kell finom töpörtyűt sütni, libahájból?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 08:55
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]


1. A libahájat megtisztítjuk a bennemaradt kotutól, apró pihéktől.

2. Felkockázzuk 2-3 cm-es darabokra.

3. 2,5-3 literes lábosban közepes tűzön kisütjük.AMIKOR NAGY BUBORÉKOKAT VET? AKKOR JÓ!

4. Beleöntünk 1 evőkanálnyi tejet és még 5 percig fedő alatt sütjük.

5. Leszűrjük a zsírt.

6. A tepertőt egy serpenyőben zsír nélkül kb. 5 perc alatt sötét pirosra pirítjuk.ITT KELL NAGYON FIGYELNI? MELLETTE ÁLLNI? mert vagy elég az egséz, vagy nyúlós marad, ha nem figyelünk. El kell kapni a megfelelő pillanatot! Kicsit előbb kell levennni, mert a tőzről levéve még sül 1-2 percet.

7. Törlőkendőre szedjük, hogy a felesleges zsír leitatódjék.

A zsírt kiolvasztjuk, nem pedig kisütjük

2011. ápr. 16. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már megyek, és csinálom is.
2011. ápr. 16. 09:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem zsírban pirul meg a töpörtyű,amikor már jócskán kisült belőle a zsír,és a végén ráönteni a tejet,attól lesz szép piros.Csak ne műanyag szűrővel szedd ki,mert megolvad.

Velem ez megtörtént,ezért írom meg.

2011. ápr. 21. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is.
2011. ápr. 23. 11:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!