Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Így is lesz kovászos uborkám,...

Így is lesz kovászos uborkám, vagy megbuggyan csak a vízben?

Figyelt kérdés

Pénteken tettük össze édesanyámmal, akkor még épp sütött a nap... Azóta kb egy órát összesen... Kint is volt, reméltem hogy sütni fog a nap, ma már behoztam. Hideg van kint, esik az eső. Bent jó idő van.


Vajon így is lesz belőle kovászos uborka, vagy ha ennyit állt benne napsütés nélkül, elromlik? :S :(


A víz színe amúgy már opálos kicsit, de más változás nincs, szóval látszik hogy még nem erjedt eléggé, a napsütés és meleg hiánya miatt.


2011. júl. 3. 21:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Jó lesz az,csak lassabban.

(a tűző nap és nagymeleg úgyse jó neki,akkor nagyon megpuhul az uborka)

2011. júl. 3. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj,igy is jó lesz az ubi ;),nem feltétlen kell hozzá napfény,de meleg helyen kel,hogy legyen.(szobában is akár konvektor mellett pl)Annyi,hogy igy kitolódik az érlelődési ideje,később lesz jó.sőt,akár úgy is tuti kovi ubi készithető,ha mondjuk nincs otthon kenyér,akkor lisztet szórsz a tetejére.
2011. júl. 3. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
61%
liszttel? a kenyérben lévő élesztő kell a kovászos uborkának nem a liszt
2011. júl. 3. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen liszttel,a tv paprikán mondták a múltkor,és kiváncsiságból kipróbáltuk,tényleg jó lett :) !!!
2011. júl. 4. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, aranyosak vagytok :) Akkor nem aggódok. Most épp kitettem az ablakba mert végre süt a nap kicsit. Egész éjjel bent volt, máris jobban néz ki.


Amúgy én eleve nem kenyérrel csinálom, hanem krumplival, hogy ne legyen morzsás és zavaros a víz, és eddig mindig jó volt :) Próbáljátok ki!

2011. júl. 4. 10:05
 6/9 anonim ***** válasza:
Megpucolod a krumlit,vagy héjjastól rakod az uborkára?Nyersen?
2011. júl. 4. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Héjastól, nyersen, kb 5-6 mm-es szeletekben. Annyit teszek mielőtt felvágnám, hogy jó alaposan megmosom. 1-2 nagyobb krumpli elegendő. Állítólag jobb az öreg krumpli, nekünk az nem mindig van itthon, jó volt újabbal is :) Alulra is kell pár szelet, meg felülre is.
2011. júl. 4. 23:45
 8/9 A kérdező kommentje:

[link]


Ez a recept, ami alapján csinálom :)

2011. júl. 4. 23:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Na, ma lett kész az ubim, finom lett :) Igaz most raktam bele foghagymát is, így teljesen más az ízvilága :) De persze jobb lett volna 2-3 nap alatt napon megérlelni, ez már nem lehet ugyanolyan.. :) Na nem baj.
2011. júl. 6. 20:41

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!