Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Melyik "laposhús" ból készül...

Melyik "laposhús" ból készül a legfinomabb rántott hús?

Figyelt kérdés
2011. júl. 15. 17:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Jó rántott húst csak sertéskarajból,csirkecombból lehet készíteni,vagy borjúból.

A pulykamell,sertés comb is megfelel,de nem az igazi. A csirkemell viszont ehetetlenül száraz lesz rántva.

2011. júl. 15. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
88%
Ízlések és pofonok, én csirkemellből szeretem. :)
2011. júl. 15. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:

Ki mit szeret, az neki a legfinomabb:)) a férjem pl tarjából szereti, a lányom karajból, jómagamnak mindegy, mert nagyon szeretem a rántotthúst bármilyen húsból.

de pl egy filézett csirkecomb különösen ízlik.

2011. júl. 15. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Én viszont pulykamellből.
2011. júl. 15. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
Nekem semmilyen húsból nem sikerül.
2011. júl. 15. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
Mi nem sikerül rajta?
2011. júl. 15. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 A kérdező kommentje:
ma sütöttem karajból de kemény lett :( igazából a lényeg h omlós legyen és ne legyen száraz..köszi az eddigi válaszokat :)
2011. júl. 15. 20:43
 8/19 anonim ***** válasza:
én nagyon jól főzök (állítólag), de rántott dolgokat én sem tudok készíteni: a külseje égett, a hús száraz és kemény lett mindig. Pedig anyu instrukciói alapján készítem, aki istenien tudja sütni. Az én problémámat egy olajsütő oldotta meg, azóta nem tudom elrontani:)
2011. júl. 15. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
Izlések és pofonok különbözőek. Én csirkéből és pulykából szeretem.
2011. júl. 16. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
81%

Sokan lehurrogtak már, pedig amit most írok, nekem eddig bevált. Próbáljátok ki!


Bő forró zsírba rakd a panírozott húst, majd vedd le takarékra, egy korty (és nem több) vizet önts rá és abban a percben borítsd be. A képződött gőzben átpuhul a husi. Amikor már azt hallod, hogy nem sistereg, csak sül, vedd le a födőt, akár egy picit fenntebb veheted a lángot is. Fordítsd meg a husit, ha úgy érzed, hogy még nem kellően puha (mert esetleg vastagabb és nem papírvékony a husi), akkor ismét egy fél korty víz, ismét beborít. Ekkor már biztos, hogy kellően átpuhult, utána csak addig kell sütni, míg a panír szép rózsaszín lesz.

Hosszú évek óta így csinálom, vendéglátós szakácstól tanultam ezt a módszert, nekem bevált.

2011. júl. 16. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!