Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vesepecsenye! Mi készüljön...

Vesepecsenye! Mi készüljön belőle és hogyan?

Figyelt kérdés
Egy szép 30 dekagramm körüli darabot vásároltam. (Egymagamnak lenne.) Arra gondoltam, ma este egy kis olajos pácba behelyezem, és majd szombaton vagy vasárnap egyben sütöm meg. Előtte ki kell klopfolni? Kell valamit csinálni vele sütés előtt? Milyen olajba süssem? (Napraforgó, olíva, más?) Nagyon forró legyen az olaj? Mennyi ideig süljön a hús kb.? Vagy más étel készüljön belőle? Mivel értékes hús, nem szeretném elrontani. Még fiatalnak mondható pasiként azonban nincs napi gyakorlatom, hogy hogyan kell bánni egy ilyen nemes étekkel. Tanácsokat várnék (főleg profiktól).
2011. nov. 3. 17:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Megsütheted egyben is. De kezdőként jobb,ha kb.egycentis szeletekre vágod,kevés,forró olajon a szeleteket megsütöd. Először ez egyik oldalát,majd a másikat is. Ha csak rövid ideig sütöd,akkor belül kissé véres marad (úgy a legfinomabb),ha tovább,akkor belül is átsül. Nagyon hamar megsül,elég neki 4-5 perc.

A megsült szeleteket kell megsózni,borsozni.

2011. nov. 3. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Én sem szelném fel (teljesen) de kb. a husi vastagságának feléig bedarabolnám, mintha szelném. Mindenképpen be kell sózni is, nemcsak kívül, hanem a vágásoknál is. Azok közé raknék fokhagyma-szeleteket, és persze körbeszórnám valami sülthús-fűszerkeverékkel, hadd érjen annak az íze is a pácolással együtt bele.

Normál olajat tennék a tepsibe, abba a husit, kevés vizet rá, fóliával befeded. A sütőben addig sütöd, amíg ha villával beleszúrsz érzed, hogy a husi puha. Akkor a fóliát leveszed és pirosra sütöd. Persze én körberaknám hasáb-burgonyával és hordós apró-káposztával is. De ez már ízlés dolga.


Szombaton elkészíteném, nehogy "megsokallja" a fagyasztó nélküli napokat.


Ha "Doboszoli" erre jár, és mást javasol, mindenképp fogadd meg a tanácsát.

2011. nov. 3. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi, mindkettőtöknek megy a zöld kéz. Én hűtőbe helyezve pácolom, az nem helyes? doboszolival egyszer szót váltottam, várom az ötleteit.
2011. nov. 3. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Természetesen hűtőben!
2011. nov. 3. 20:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Beirdaltam a hússzeletet, kapott fokhagymát és sót, paprikás-borsos olajban pácolom most...
2011. nov. 3. 20:49
 6/11 A kérdező kommentje:
Ó, és mustár is van a pácolajban.
2011. nov. 3. 20:54
 7/11 doboszoli ***** válasza:

Imádom a bélszínt, csakhát az ára...

A következőt tenném vele:

Két centisre felszeletelném, majd asztal lapon finoman kézzel megpaskolnám.(klopfoló használata tilos).

A fenti módon, tetszőleges ízzel pácolnám, pár napig a hűtőben, úgy ,hogy az olaj ellepje.(levegő kizárása)

A sütés előtt sóznám, és hirtelen médiumra sütném, azaz a belseje maradjon rózsaszín.(nem véres!)

Nagyon visszafogottan fűszerezném, maradjon meg a hús íze.

De tatárnak is kiváló, (a legjobb), csak ugye megint a piszkos anyagiak...

Sok sikert, jó étvágyat!

2011. nov. 4. 05:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Legközelebb így csinálom, most marad úgy, ahogy van. Mára lesz ebéd. Az ára horror, de egyre ritkábban akarok húst enni, és ha néha mégis, ez azért nem rossz, úgy vélem. Ha mondjuk nem egyedül lennék, egy négytagú család fejeként aligha engedhetnénk meg magunknak.
2011. nov. 5. 07:32
 9/11 anonim ***** válasza:
Jó étvágyat!
2011. nov. 5. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Magozott cseresznyebefőttet és sült burgonyát tálalok hozzá köretnek.
2011. nov. 5. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!