Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Külföldi barátaimat szeretném...

Külföldi barátaimat szeretném meglepni finom magyar étellel, de félek, mert soha sem csináltam még, mit tanácsoltok mi legyen, hogyan készíthetnék olyat, hogy szeressék?

Figyelt kérdés

Sokat segítettek nekem és szeretném meghálálni ezzel is,ráadásul az egyik lánynak az apja sok jót hallott a gulyásról és nagyon szeretne egyszer enni, így arra gondoltam talán babgulyást lenne a legjobb,de még azt nem csináltam,csak babfőzeléket, de az nem lett a legjobb.Van pár recept a neten,de mindegyik más, most nem tudom melyik lenne jobb, mennyire kell betartani az ottani hozz

valók adagjait. Hogyan tehetném finommá,igazi magyarossá? Csak csípős paprikám van, bár nem annyira vészesen erős. Ötletek?


2011. nov. 5. 04:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%

Keress videós recepteket a neten.

A gulyás nagyon finom lesz, ha teszel bele gulyáskrémet (pl. Univer, az ilyen olcsó, meg sajátmárkás vackok nem lesznek jók, ebből tényleg megéri valami márkásabbat venni).

Hátha van olyan ismerősöd, rokonod, aki tud gulyást főzni, és segít neked.

Azzal biztosan sikerülne őket lenyűgözni, ha bográcsban főznéd, náluk ez egyáltalán nem szokás.

Mielőtt jönnek, egyszer-kétszer főzz magadnak gulyást, legalább gyakorlod. Addig próbálkozz az ízesítéssel, amíg szerinted tökéletes, persze a receptben előírt fűszerekkel. Egy kis vörösborral is nyakonöntheted (kb. egy decivel), igen kellemes ízt ad neki.

A helyedben simán főzném, is szereznék piacról olyan kicsi, méregerős "macskapö.cse" paprikát, (én csak így ismerem, nem tudom, mi a hivatalos neve), és aki akarja, az kiégetheti vele a nyelőcsövét.

Nem olyan nehéz egyébként gulyást főzni, csak bátran! És ne feledd: ők az életben nem ettek még gulyáslevest, tök mindegy, mit teszel eléjük. :DDD


...ha nagyon csendben ülnek az asztalnál, még mindig feldobhatod a hangulatot, ha elmeséled, hogy nálunk a fakanál fuckanal. :DDD

2011. nov. 5. 05:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

Ne babgulyást főzz, hanem gulyáslevest, sokkal finomabb, és ne tegyél bele semmilyen ízesítőt, műdolgot, az ízeket a hagyma, zöldségek, hús adja, és ne tegyél bele sok erőset sem, inkább add mellé az erőspaprikát és mindenki tegyen bele annyit, amennyi neki kell.

Itt egy recept, eszerint csináld:


[link]

2011. nov. 5. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

A link szerint megfőzheted. De ne olajjal főzd,hanem csak zsírral. A pirospaprika csak zsírban adja ki az ízét. Az erős paprikát ne főzd bele,mert külföldön nem szeretik az erős ételeket.

Utána esetleg adhatsz fánkot vagy palacsintát,de ez nem feltétlen fontos.

2011. nov. 5. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
84%

Arra azért vigyázz, hogy a világ nagy részén gulyásként (Hungarian Goulash) a hosszú lére engedett, krumplival összefőzött pörköltet ismerik, és főzik is kölönböző vadabbnál-vadabb receptek alapján!

[link]

2011. nov. 5. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudsz hozzá venni mindent? Répát, zellert, fehérrépát, jó őrölt paprikát? Mert ezeken sok múlik.

Csak mert nem egyértelmű számomra, hogy te is külföldön vagy-e vagy sem.

Nem kell bele csak: só, kömény, paprika, bors

És én is a sima gúlyást javasolnám.

2011. nov. 5. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

Én is a síma gulyás-levest ajánlom, DE:

mielőtt felkockáznád a marhát, a faggyút szedd le róla!!!

Azokat a sárgás-színű hájrészeket, és a nyúlós hártyarészt, mert azoktól egyrészt faggyú-ízű lesz a kajád, másrészt hamarabb belefagy a kaja a tányérba, mint ahogy megenni érkeztek.


Utána "Évajuli" linkje alapján nyugodtan készítheted.

Én a csípős zöldpaprikát félbevágva beleraknám de csak annyi időre, míg egy picit kiérződik az íze. Utána kistányérra teszem, és az asztalnál, akinek kell, még a "lelkét" beledolgozhatja a saját tányérjába, aki erősebben szereti. (Legalábbis a pörkölteknél így szoktam csinálni)

Nyomtatéknak csinálj hozzá túrós-csuszát, vagy (ha tudsz) egy adag túrós-lepényt!

Jó étvágyat!

2011. nov. 5. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem tudom mikorra kell, de én így főzném:

Alkoholtól véreres szemű sarki hentesnél vásárolnék marha nyakat, ha nincs, akkor lábszárat, felkockáznám.

Zsíron hagymát, paprikát dinsztelnék, (megsózva)majd kevés vízzel visszafőzve,rádobnám a húst. Azonnal megsózva, némi bors és kömény, meg a rend kedvéért fokhagyma társaságában intenzív tűzön pirítanám, addig amíg a hús levet engedve, visszasül zsírjára. A tüzet mérsékelve, megpaprikáznám, majd a korában főzött csontlé+íz keverékével felönteném. Eléggé sok zöldséggel összefőzném, úgy pótolva apránként a lét, hogy a főzés végére(amikor is megkapná a száraz vörösbor adagját, némi paradicsomot, és a még szükséges fűszereket) egy kanállal még ÉPPEN ehető lét kapjak. Csípősség opció! Némi krumpli is kerülhet bele.

Közben, szorgalmasan kínálgatnám a házi kisüsti barack/szilva stb. pálinkát, természetesen nem felejtkeznék el a jóféle Abasári Rizlingről sem.

Friss, foszlós kenyérrel tálalva, a vendégek jó hírét viszik a magyar gasztronómiának. Mindez bográcsban főzve, még jobb design.

Sok sikert!!

2011. nov. 5. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, nagyon hasznos tanácsokat adtatok. Azt hiszem holnap ki is próbálom. Én külföldön élek viszont és itt nem lehet kapni gulyáskrémet sajnos, úgyhogy ez kilőve, háát izgulok azért, megfogadom a tanácsokat.
2011. nov. 6. 00:51
 9/12 anonim ***** válasza:
A gulyáskrém miatt ne aggódj. Én sosem teszek bele, mégis finom. A külföldiek pedig egyébként sem tudják, hogy esetleg valami kimaradt belőle, hiszen nem ismerik. :)))
2011. nov. 6. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Miért nem tanuljátok meg? A külföldiek a gulyáson nem a levest, a pörköltet értik...
2013. okt. 11. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!