Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés

Cseresznye lekvár, hogy kell csinálni?

Nagyon egyszerű hagyományos receptre gondoltam,májusi cseresznyék beért!Nagyon sok lett szeretnék belőle jam-et vagy lekvár főzni!De még azt se tudom,h kell hozzá kezdeni!Tudnátok segíteni?

 2009-05-26 12:29  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Bodzavirágos cseresznyelekvár recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű gyümölcs
citromsav
bodzavirág

Elkészítés:
A cseresznyét leszárazzuk, kimagozzuk és lábasba szórjuk. A citromsavat, a befőzőcukrot hozzáadjuk, és folyamatosan kevergetve 10-15 percen át forraljuk. A főzés utolsó percében a száráról lecsipkedett, megmosott bodzavirágokat is beletesszük, majd forrón, fertőtlenített üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. A bodzavirág kitűnő aromát ad a nem túl jellegzetes ízű cseresznyének.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 94%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont 2009-05-26 12:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Cseresznyelekvár
4 db 5 decis üveghez

HOZZÁVALÓK:

1 kg piros színű cseresznye
80 dkg zselésítő cukor
1 citrom

ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk. A cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét. Tűzre tesszük, és felforraljuk, 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük.

Variáció
Klasszikus cseresznyelekvár: 1 kg kimagozott cseresznyét 1 kg cukorral összekeverünk, és 24 órát állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, levesszük a tűzről, jénai tálba öntjük, és kihűtjük. Másnap ismét forrpontig melegítjük, 5 percig főzzük, majd szitán leszűrjük. A szirupot 10 percig állni hagyjuk, újra a cseresznyére öntjük, végül üvegekbe töltjük.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 94%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont 2009-05-26 12:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Zselésítő helyett fele almával is főzheted, az megköti.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont 2009-05-26 13:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Pár szem málna vagy meggy szépen megfesti és ízesíti, ha van.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont 2009-05-26 13:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én pont tegnap csináltam,rohadt jó lett.1 kg cseresznye,fél kiló befőzőcukor.Megmosod,kimagozod a cseresznyét,én összedaráltam turmikszba egy kicsit,aztán a befőzőcukorral együtt forrástól számítva 4 percig főztem,aztán melegvízzel elöblített üvegekbe töltöttem.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/5Időpont 2009-05-26 22:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Ha folyik a lekvár, utólag még "besűrithetem" valahogy?
Hogy készülnek a koktél gyümölcsök? Pl cseresznye, eper.
Diós lekváros rakott tésztát szeretnék csinálni barack lekvár helyett tehetek bele cseresznye lekvárt?
Cseresznye kompot és lekvár receptet írnátok nekem?
Cseresznye befőtt, kompót, lekvár édesitövel, cukor nélkül?
Cseresznye lekvár készítésekor szoktatok belefőzni szalicilt, vagy utána tesztek hozzá tartósítót, és mit?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu