Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Beföttbe milyen tartósitószert...

Beföttbe milyen tartósitószert lehet tenni?

Figyelt kérdés
mert ugye a szalicil nem főzhető,a befötteket pedig dunsztolni szokták. Egyébként muszály minden beföttet vízben dunsztolni,nincs valamilyen egyszerűbb módja az elrakásnak?
2009. júl. 14. 14:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
A szalicilt akkor is rárakhatod a befőttre,ha dunsztolod.Ha nem akarod vízben dunsztolni,akkor tedd a gyümölcsöt az üvegekbe,cukrot forralj fel vízzel és a szirupot öntsd rá az üvegekben levő gyümölcsre.tégy rá tartósítószert,szalicil helyett jobb a nátrium-benzonát,Zárd le az üvegeket és tedd szárazdunsztba.
2009. júl. 15. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én nem teszek bele semmilyen tartósitót, a beföttet elöször felforralom, még forrón csavaros tetejü üvegekbe töltöm, rögtön lezárom és jól betakargatva lassan hagyom kihülni - eltarthat 2 napig is.

Még soha nem solt vele semmi gondom, jól eláll.

2009. júl. 15. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!