Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tepsi szélén miért alacsonya...

A tepsi szélén miért alacsonyabb mindig a süteményem? Van hogy kb 1cm a szél és a közepe 5cm. Mint egy domb

Figyelt kérdés
2012. szept. 17. 11:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Előmelegíted a sütőt elég ideig? Próbáltad több sütőporral? A sütőport a lisztbe kevered? Ha kész a massza, azonnal megy a sütőbe? Mert ha áll még sokáig, az sem jó.
2012. szept. 17. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen előmelegítettem 170C-ra aztán betettem a sütőbe.Ez a legegyszerűbb kevert süti mivel főzni tudok de sütit sütni nem csak ezt az egyszerűt.És most már vagy 5X sütöttem isteni lett de a széle végig alacsony maradt.Van benne sütőpor is és igen azonnal beleöntöttem a kiolajozott lisztezett tepsibe.
2012. szept. 17. 11:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld "homorúra" elteríteni a tésztát a tepsiben, tehát a szélén magasabb legyen, középen alacsonyabb, így a sütés végére egyenes és egyenletes lesz a süti. Piskótáknál, keverteknél ez működik. Egy cukrásztól tanultam.
2012. szept. 17. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
a tepsi szélét ne kend ki semmivel, csak az alját. amikor kész, késsel kicsit körbe szúrkálod, hogy kijöjjön, és kiboritod egy rácsra. igy gyorsabban hül, és a teteje is visszanyomódik.
2012. szept. 17. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, most látom, hogy kevert sütiről van szó.

az nekem is mindig egy kicsit púpos, de nem zavar.

2012. szept. 17. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt kérdezném, hogy nem kerül több massza a közepére, mikor elosztod?Egyébként nekem is feljön néha, ilyenkor kiborítom, az alja az mindig egyenletes, bevonom pl csokimázzal,az alját meg lenyomja saját maga, nem is lehet észrevenni:)
2012. szept. 17. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Használj sütőpapírt, úgy, hogy körbe legyen magasan a tepsi szélénél is.enélkül,ahogy a tepsi széléhez odaragad, akkor már nem tud feljönni magasra, mint középen.

a másik, hogy én először 5 percig erős lángon sütöm a kevert sütiket, majd visszaveszem közepesre. ekkor egy hústűvel megszúrkálom több helyen, hogy egyenletesen jöjjön ki a gőz.utána már nem púposodik, csak emelkedik.

2012. szept. 17. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat legközelebb megpróbálom ahogy írtátok
2012. szept. 17. 13:11

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!