Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy rakjam a szilvákat a...

Hogy rakjam a szilvákat a tepsi aljába?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok még sütésben ezért van pár dolog ami nekem (még) nem egyértelmű ebben a receptben:


[link]


-a szilvákat húsukkal lefelé tegyem a tepsi aljába?

-kb.mekkora legyen a tepsi? tortaforma is jó (25cm)?

-ha darált kekszet szórok az aljára az milyen vastag legyen?

-a kommentekben olvastam a kefírt/joghurtot a tésztába, ha tejfölt rakok bele abból is 1 kis pohár kell?

-és végül mennyi ideig süssem kb, milyen hőfokon, légkeverésen?


Tudom nincs olyan pontja ennek az egyszerű receptnek amire ne kérdeztem volna rá...:S viszont többet is megnéztem és a szilva "helyzete" eltérő volt...

Előre is köszönöm a válaszokat!


2012. szept. 2. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Húsukkal lefelé kell beletenni őket. Tortaforma is jó. A darált kekszet érzed majd, kb meddig jó.
2012. szept. 2. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha ilyen gondot okoz ez a süti, akkor valami mást válassz szerintem. Mondjuk nekem az a gondom vele, hogy a tepsi aljára szórt morzsára megy a szilva, az összes többi - vagyis a kevert-öntött tészta pedig a tetejébe. Szerintem sütés közben a szilva levet enged, kissé "szottyos" lesz, és szerintem a morzsa úgy, hogy a tepsi alján van, nem szívja fel azz összes nedvességet. Pláne hogy lehet szeletenként felvágni, kiemelni a tepsiből? Akkor válassz inkább szilváslepény receptet, ahol alól is, felül is tészta van, vagy alól tészta, felül morzsa van, vagy kelt alapú tésztán cukrozott szilva, felül linzertészta szétmorzsolva, vagy kevert öntős tészta, tetejére szilva szórva.
2012. szept. 3. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok:a szilvát teheted húsával lefelé és felfelé is. Ha nézegetsz képes recepteket, láthatod, hogy rakják így is, úgy is. Jó mindkét esetben.
2012. szept. 3. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Azért választottam ezt mert (a gyakorlatlanságomból származó "bugyuta" kérdéseimet leszámítva) egyszerűbbnek tűnt mint a többi recept...Megcsináltam, jól sikerült, és tényleg nem volt bonyolult. A legkeményebb szilvákat tettem bele, így nem folyt el, a zsemlemorzsa felszívta a nedvességet, és valóban így, hogy az alján volt a gyümölcs nehézséget okozott a süti gusztusos tálalása. Kezdésnek jó volt...:)
2012. szept. 3. 13:35

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!