Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ki hogyan csinálja a húslevest...

Ki hogyan csinálja a húslevest? Mit tesztek bele és mit nem?

Figyelt kérdés
Én fokhagymát is teszek bele, az anyósom nem. Tyúkból úgy szeretem legjobban ha máj is van benne
2012. okt. 10. 12:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig csirkeaprólékot veszek. Ezen kívül megy bele karalábé, zeller, fokhagyma, egy vöröshagyma, sárgarépa, fehér répa, petrezselyem, krumpli (1-2 db félbe vágva), néha, ha van itthon akkor egy kevéske karfiolt is teszek bele. Mi nagyon szeretjük a húslevesben főtt zöldségeket. Főleg a gyerekek imádják itthon, lényegében csak miattuk teszek bele ennyi félét. :)
2012. okt. 10. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ éppen milyen húst ennék. Valamikor tyúkból, valamikor disznóból, valamikor marhából. Fokhagymát nem teszek bele, de vöröshagymát igen.
2012. okt. 10. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:
Erre még nem is gondoltam pedig imádom a karfiolt :D Na legközelebb teszek bele én is :D
2012. okt. 10. 13:06
 4/15 anonim ***** válasza:

marha húslevest szoktam főzni.


Jó sok répa,fehér répa, kevesebb vörös hagyma, fokhagyma, zeller ,karalábé, néha kelbimbó , az ízük miatt .

Felteszem hideg vízbe főni a marha húst kb 2óra hosszat kis lángon főzöm ami habot feldob azt leszedem a vízről majd hozzá rakom a zöldségeket. Soha nem sózom meg a levest amig nem omlos puha hús mert a só vissza keméyiti a húst. továbbra is kis lángon főzöm épp ,hogy bugyog.. Vegata vagy ilyesmi íz fokozokatt nem használok. Inkább több friss zöldséget teszek bele.. Ha minden jó halad akkor4-5 óra mulva kész a leves..

2012. okt. 10. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
80%

Felénk a húsleves csirkéből van,kerül bele jópár krumpli,sárgarépa,karalábé,karfiol,zeller,és a lényeg,töltelék

[link]

Volt már erről itt kérdésem,akkor is furcsálták sokan,de borsodban így szokás.(a levesben megfőttekből laktató második van)

2012. okt. 10. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:
Érdekesen hangzik ez a töltelék :D Ezt is kipróbálom :D Ment a zöld mindenkinek. :D
2012. okt. 10. 13:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Általában ezek vannak benne:

Csirke (nyak, far-hát, comb, szárny, szív, zúza), pulyka alsó comb (még istenibb a leves ha pulyka is van benne, és ezzel általában készül utána egy uborkamártás, vagy vadas)

sárgarépa, gyökér, paszternák, zeller, karalábé, kis fej káposzta, karfiol a végén, krumpli, a fej vöröshagyma és 1-2 gerezd fokhagyma is.. (ha ennyi minden van benne, akkor ez már drága leves :D )

2012. okt. 10. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
mármint 1 vöröshagyma :D
2012. okt. 10. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Nálam a húson és csonton (vagy csontos húson) kívül a répa, gyökér, zeller, fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyem csokorba kötve és a karaláb. Az egyéb zöldfélékből ami éppen a "menő" tehát azokat nem kavarom, egyszer az egyik, aztán a másik így mindig más ízű levesem van: vagy a borsó, vagy a karfiol, vagy ... + a tészta (cérnametélt, vagy grízgaluska, vagy csiga, vagy éppen apró szilvamag, stb.)
2012. okt. 10. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy készítem ahogyan az első válaszoló, csak a végén még egy kis zöldborsót is dobok bele. Nálunk szigorúan cérnametélt van hozzá.:)
2012. okt. 10. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!