Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kovászos uborka praktika?

Kovászos uborka praktika?

Figyelt kérdés
régen ha csináltunk kovászos uborkát akkor midnig finom volt, ebben az évben már 3x is csináltunk de mindig puha lett, szinte ehetetlen. próbáltuk rövidebb ideig a napon hagyni, de sehogy sem akar jó lenni pedig úgy csináltuk mint régen és akkor jó volt. van valakinek egy bevált receptje?
2009. aug. 6. 15:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy az uborka túl érett volt, vagy túl meleg volt neki.

Nekem jól bevált, hogy az uborkát szokásos módon üvegbe rakom, minden 1 liter vizhez 1 ek sót teszek ,ezzel felforralom és langyosan - majdnem melegen - rátöltöm. Igy általában 3 nap alatt elkészül, de a második napon met szoktam szagolni, ha már megvan a jellegzetes szaga, de az uborka még nem elég érett, akkor kiszedem az übegböl, leszüröm és csak a tiszta uborkákat rakom vissza, és erre töltöm a levét - a kenyér már nem kell bele és igy nehezebben romlik meg.

2009. aug. 6. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
100%
Anyukámnak javasolta egy néni, h kenyér helyett krumpit rakjon az uborkába,kipróbáltuk és tényleg finom ropogós lett:)
2009. aug. 6. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni mind2 módszert
2009. aug. 7. 07:42

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!