Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fondanttal bevont kész tortát,...

Fondanttal bevont kész tortát, ha berakom hűtőbe 1éjszakára lesz/lehet baja a fondantnak?

Figyelt kérdés

Péntekre kell a torta, de pénteken már nem lenne időm arra, hogy akkor nyújtogassam a fondant-ot, meg pakolgassam rá a virágokat, így csütörtökön kell du-este megcsinálnom. A problémám az, hogy sok fórumon olvastam, hogy el kezd "izzadni" a fondant, és hogy levet enged(??!!) a hűtőben...(ezt mondjuk nem igazán értem... tuti valami technológiai hiba lehet a ludas)


De a kérdésem:

1. Lehet-e valami baja a fondant-nak?

2. Hogy tároljam a hűtőben, hogy ne legyen rajta páralecsapódás? (olvastam már, hogy nem szabad "becsomagolni", hagyni kell hogy szellőzhessen, Szóval, folpack? alufólia, vagy zsírpapírral, vagy be se fedjem a tortát, csak toljam be a hűtőbe, azt csókolom?

3. A hűtő hűtésfokát kell-e állítani alacsonyabbra?


Nagyon köszönöm szépen a válaszokat!!!!


2012. okt. 16. 18:23
 1/2 anonim ***** válasza:
A Tortadíszítés Alapjai című oldalon azt írják, hogy a fondanttal bevont tortát kartondobozban kell tárolni a hűtőben. Nekem kartondoboz nélkül sem lett rajta páralecsapódás, igaz, csak fél napot hűtöttem.
2012. okt. 16. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2012. okt. 17. 15:02

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!