Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért hús, sajt, öntet,...

Miért hús, sajt, öntet, zöldség a sorrend a szendvicsben?

Figyelt kérdés

Mi az oka annak, hogy a szendvics két oldala közt alulról felfelé haladva: hús, rá sajt, arra öntet (ketchup, majonéz vagy mustár), végül zöldség a megfelelő sorrend?

Ha máshogy építeném fel a szendvicsem engem is zavarna evéskor. Sőt, ha fordítva fognám meg, akkor is. Miért?

Honnan jött a sorrend és miért ilyen evidens és fontos?

Az összetevők sűrűsége alapján? Vagy mi alapján dőlt el ez?



2013. febr. 22. 00:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Nem tudom, de van egy hirtelen jött elképzelésem. Talán kezdetben a szendvics csak kenyérből és a felvágottból állt. Majd ahogy bővítették, úgy rakosgatták egymásra az évek alatt. Nem túl bonyolult elképzelés, de néha ilyen egyszerű a magyarázat a dolgokra. :)
2013. febr. 22. 00:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is.


Az öntet meg azért kerül a tetejére, hogy az alatta lévő sajtra, húsra folyjon, és ne a zsemle alsó vagy felső részét áztassa szét.


Azonkívül megszokás.

2013. febr. 22. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem mindenhol van igy, pl. Németországban alul van az öntet, utána salátalevél vagy egyéb zöldségféle, utána jön a húsféle és a sajt.


Szóval ez csak szokás, az egyetlen, hogy a zöldségfélék az öntet mellé kerüljenek - ennek az a jelentösége, hogy a zödlségeket "odaragasztja", nehezebben csúsznak el.

2013. febr. 22. 08:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
67%
Próbáld meg legelőször pl. a kígyóuborkát szeled rá a kenyérre. Mi lesz belőle?
2013. febr. 22. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

"Próbáld meg legelőször pl. a kígyóuborkát szeled rá a kenyérre. Mi lesz belőle?"


Szerintem nincs ezzel sem semmi baj - én igen sokszor csak uborkát teszek a kenyérre némi öntettel (pl. mustár vagy ketchup) és igen finom.

2013. febr. 22. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Persze, csak nekem az uborka úgy eláztatta a kenyeret, hogy attól kezdve sosem felejtettem el a sorrendet. :)))
2013. febr. 22. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha órákig áll, akkor esetleg, ha összekészited és eszed, akkor kizárt, hogy eláztatná.
2013. febr. 22. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

A hús megáll a kenyéren, a sajt a húson, és az öntettől a zöldségféle is megáll az egész tetején, nem beszélve a kenyér/zsemle tetejéről. Ha például az uborkát berakod a szósszal leöntött hús, és a sajt közé, akkor kicsúszik.


Amúgy meg ezt a sztereotípiát nevelték belénk. Akárhová nézel ilyen felépítésű hambikat látsz.


Egyébként remek a kérdés, bravó!

2013. febr. 24. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!