Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ebben a kánikulában, napra...

Ebben a kánikulában, napra téve hány nap alatt érik be a kovászos uborka?

Figyelt kérdés

2013. jún. 21. 11:06
 1/8 doboszoli ***** válasza:
84%

A napon nem lehet végig hagyni, mert elfolyósodik.

Addig hagyd, amíg a leve zavarossá válik, utána tedd a konyhába.

A napon vagy 2 nap, utána 4-5 nap múlva ehető.

Ha esetleg valakit érdekel, az anyagmennyiség:

-5 literes üveghez

-3 kg uborka

-3 csapott ek. só

-1 ek.ecet

-kapor, szeme bors,

-opció: torma, fokhagyma, szőlőlevél, babérlevél

2013. jún. 21. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
Az elsőnek ne higyj, lehet a napon hagyni, meg amúgy sincs napon egésznap mert ahol sütött ott árnyék lesz egy idő múlva. Nekünk pont 2 nap alatt ért meg a NAPON és nem folyósodott el hanem még kemény is volt kicsit.
2013. jún. 21. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Kell bele ecet? Mi mindig ecet nélkül csináljuk, és nagyon finom.
2013. jún. 21. 11:37
 4/8 Ügyet Lenke ***** válasza:
24%
Nem kell bele ecet, uborka, végei levágva, behasítva 4x szemből, kapor, csombor, szemesbors, só, fokhagyma ha szereted egy cikk és a legfontosabb, a tetejére egy szelet pirított kenyér...tedd ki a napra, 2-3 nap, egész nap úgysincs napon, majd ha kész szedd ki, tedd más üvegbe, tálba dobozba és szűrd rá a levet, be a hűtőbe s kész...
2013. jún. 21. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Miért fontos az, hogy pirítva legyen a kenyér? Mi friss kenyeret raktunk rá.
2013. jún. 21. 14:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Két napig ebben a rekkenő hőségben elég volt az én uborkámnak is. (máskor szoktam a nap után vinni:), de most árnyékban is veri harminc fokot) két nap alatt már " bebuggyant " , vagyis opálos , fehér színe lett a lének,az uborkák besárgásodtak. megkóstoltam, még nem volt tökéletes, de ittbent is meleg van cudarul. egy nap múlva leszűrtem, az uborkákat áttettem csavaros üvegekbe,

ráöntöttem a leszűrt levet, és irány a hűtő.

egyébként én is teszek bele mindig egy evőkanál ecetet, az ízén nem érezni ki, de a ropogósság garantált tőle.

A kenyér szikkadtan, pirítva is jó, a lényeg, hogy rendes kovászos kenyér legyen.

Az első hsz-ban írt recept tökéletes, ugyanígy készítem, alul-felül az üvegben "öregebb " kaporral, pár gerezd fokhagymával.Egy szál zellerzöld is nagyon kellemes háttérízt ad, persze azoknak, akik szeretik.

2013. jún. 21. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Citation ***** válasza:
100%
Sima pirítatlan, mezei kenyér teljesen oké. Az egész család le-, s felmenői így csinálták.
2013. jún. 25. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 glaslo1 ***** válasza:
100%
Forró vízzel indítod 2 nap a napon majd leszűröd és be a hűtőbe 1-2 nap után isteni de ha nem fogy sem gáz mert akár 2 hónapig is ok a dobsz rá ki Nátrium benzonátot!
2013. jún. 29. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!