Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A rántott halat, rántani való...

A rántott halat, rántani való halat ( Busát ) ha le akarom fagyasztani akkor azt panírozás előtt fagyasszam és akkor panírozzam ha ki akarom sütni vagy előre?

Figyelt kérdés
vagy hogy kell az ilyet csinálni hogy ne málljon szét a hal húsa a későbbiekben?

2013. dec. 19. 12:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Panirozás elött fagyaszd le : Azért mert a busát mielött kirántanád fokhagymás,borsos tejbe kell áztatni 2-3 napig :
2013. dec. 19. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
csak azért kell tejben áztatni mert fagyasztani fogom vagy alapból kellene? mert mi sose szoktuk ilyen tejben áztatni... befűszerezzük.. áll valamennyit a fűszerben és kipanírozzuk és rántjuk... én nagyon finom így is...
2013. dec. 19. 14:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Ahogyan én csinálnám:

- paníroznám, majd fémtálcára sorakoztatva először tálcástól dugnám a fagyasztóba. Egy idő után mindegyiket megforgatva még hagynám bent egy ideig. Amikor már tisztességgel megfagytak, lehet bezacsizni, később sem fognak összeragadni.

- amikor sütni akarod, kiszeded, úgy fagyott állapotba rakod a felmelegített olajba/zsírba. Nem kell megvárni míg kienged!! Csak rögtön borítsd be, mert egy-két percig csapkolódni fog a meleg olajban a hideg husi.


Ez, hogy mindenféle húst újabban tejben-vajban-mézben-sörben-borban, akármiben előző napokra beáztatni, ez egy újfajta szokás, aki akarja tegye, de nem kötelező, még a halnál sem.

2013. dec. 19. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Busát be kell áztatni ahogy az 1 írja . ez nem dívat ..
2013. dec. 19. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szokás kérdése. Férjem naponta halászott, kismilliószor hozott haza. Sohasem áztattuk, anélkül is meg lehet sütni-főzni ehetőre.

Persze mondom, ahány ház, annyi szokás.

Egy szóval sem mondtam, hogy a kérdező ne tegye, azt mondtam, ha figyelmesen olvastátok: AHOGY ÉN CSINÁLNÁM!

2013. dec. 19. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Beáztatod, ahogy tanácsolták, alaposan letörölgeted konyhai papírral, panírozod, és egyedileg , ahogy más is írta tálcán lefagyasztod, hogy ne fagyjanak össze. Ha kőkemény, akkor már összébbrakhatod egy kisebb tálcára.

Majd később fagyosan kezdd kisütni bő zsiradékban.

Nekem nem szokott fröcskölni a zsiradék, mert épphogy a hideg hal lehűti kissé.

Nem kell nagylángon sütni, legyen ideje felengedni, de eláztatni sem szabad.Amikor már a prézli megkérgesedett, lehet többször is megfordítani.

Ha jól csinálod, kifogástalan rántotthalad lesz.

2013. dec. 19. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 mustafa33 ***** válasza:

A tejben áztatás a hal szagának az elnyomására való. Tengeri halnál és mocsárszagú halnál ajánlott, meg az ízetlennél (pangassius). Amit magam fogok sosem szoktam áztatni.

Ha panírozva fagyasztod, jobban megszívja magát az olajjal amiben sütöd.

2013. dec. 24. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!