Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy olvasszam fel minél...

Hogy olvasszam fel minél előbb a fél kiló májat?

Figyelt kérdés

langyos vízben áztatva kb mennyi idő?

Mikrózni nem merem, még sose csináltam :)


egyébként ha valaki olvassa, egy tuti pirított csirkemáj receptet is írhatna :)


2014. máj. 12. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
tedd dupla nejlonba és egy tál melegvízbe, hogy lepje el. kb fél óra alatt kienged annyira, hogy fel tudod dolgozni. közben cseréld a vizet melegebbre. (de ne tőzforró legyen )
2014. máj. 12. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Én zsíron hagymát dinsztelek, kis vízzel, ahogy a pörköltnél szoktam. Tehát teljesen elfőzöm, majd zsírjára visszasütöm. erre teszem a tisztított csirkemájat ( én csak abból készítem, az a biztos ) és fehéredésig kevergetem. enged annyi nedvet, amelyben puhára fő, illetve egy kicsit le is pirítom.

borsozom, majorannázom, és az asztalnál sózom.

2014. máj. 12. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

langyos vízbe ,tedd a májat .többször cseréld a vízet 2 óra alatt kienged.


Hozzávalók:

50 dkg sertésmáj vagy bármilyen más állat mája.

olaj

2 fej vöröshagyma

őrölt bors

pirospaprika

majoranna

Elkészítés:

A májat megmosom, papírtörlővel leszárítom és ujjnyi csíkokra vágom. A hagymát félkarikákra vágom, kevés olajon dinsztelni kezdem. a folyamat meggyorsítható és tökéletesíthető, ha a hagymára kevés sót szórunk, amitől a hagyma nedvességet enged, és jobban megpárolódik. Ha készen van, ráteszem a májat, alaposan átforgatom a forró hagymás olajban. Megszórom szárított majoránnával, őrölt borssal, és kevés fűszerpaprikával. Csak annyi vizet öntök rá, hogy a paprika ne égjen meg. Pár perc és már el is lehet zárni alatta a gázt. Sózom, majd krumplival és savanyúsággal tálalom.

2014. máj. 12. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
UI: a férjem a végén friss fokhagymát is nyom rá, és kicsit megszórja pirospaprikával is.
2014. máj. 12. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Én szoktam bele paprikát-paradicsomot is tenni (na nincs, üveges lecsót).

Kiolvasztás: én gyenge langyos vízbe tenném (viszonylag sokba), és cserélném a vizet, ha lehűlt. Ha melegbe teszed, gusztustalan lesz. (Ha mikrózod, akkor is. Ráadásul a máj a mikrózástól robban is, és az egész mikró májas lesz. Kiolvasztásnál nem tudom, igaz-e ez, de ha elkészített állapotban csinálod, nagyon kell vigyázni.)

2014. máj. 12. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

köszi a tippeket. Csirkemáj lesz :)

és szerintetek a nokedli jó hozzá köretnek, vagy legyen rizs? :)

2014. máj. 12. 11:31
 7/7 anonim ***** válasza:
rizs . de nekem friss kenyér és savanyúsággal a legjobb.
2014. máj. 12. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!