Miben tároljam a trappista sajtot, hogy ne penészedjen meg?
Próbáltam már alufóliában, meg az eredeti "piros" csomagolásban, de mostanában mindig penészes lesz...
Ötletek? Köszönöm!
Sajnos már a sajt minősége sem a régi.
zsírpapírba ,vagy sütőpapírba szoktam jó szorosan csomagolni,nekem igy 3-4 napig nem kezd el penészesedni.
Ha pedig látom rajta ,hogy kezd kicsit penészesedni ,akkor azt a részt burgonya hámozóval vékonyan levágom.
A műanyag dobozt is próbáltam már, de az is bukta.
Sajnos a minőségre én is gyanakodtam, mert ami most van, az kibontáskor olyan fényes felületű volt (mintha műanyag lenne), és ez gyanús is lett egyből... Mindennek rontják a minőségét. Burkolt áremelés. :(
Úgy gondolod, hogy pl. egy darab konyhai papír törlőkendőbe tekerjem be és aztán a fólia vagy doboz?
Elég hideg van a hűtődben? (2-8 fok)
Első
Ha sok sajtot veszek, darabolás után azonnal mélyhűtőbe teszem. Ez két dolog miatt is praktikus.
1. nem megy tönkre
2. Ha evés vagy főzés előtt veszem ki a mélyhűtőből, amikor kell sokkal könnyebb reszelni, mert keményebb.
A mai sajtok meg tényleg nagyon pocsékok. Az ember elkezdi reszelni, és kb olyan mintha mackósajtot dörzsölgetne. Ártól függetlenül. Néha az az érzésem, hogy a tej amiből mára sajt lett tegnap még a tehénbe volt.
Sajnos a gyorsérlelés a ludas a gyors penészedésnek.
Nekem is a sütőpapír vált be. némileg szárazabb , mint műanyagfóliában, de legalább nem lesz penészes.
A konyhai papírtörlő ráragadt, alig tudtam leszedni, illetve a maradék papírdarabokat le kellett mosni.
Köszi a tippeket.
Akkor megpróbálom a sütőpapírt.
A hűtőnkben 7 fok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!