Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miben tároljam a trappista...

Miben tároljam a trappista sajtot, hogy ne penészedjen meg?

Figyelt kérdés

Próbáltam már alufóliában, meg az eredeti "piros" csomagolásban, de mostanában mindig penészes lesz...

Ötletek? Köszönöm!



2014. máj. 12. 14:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én folpackban tárolom, szorosan csomagova (minél kevesebb levegő), a hűtő leghidegebb részén. Még soha nem penészedett meg. Mondjuk soha nem volt még meg 1 hétnél tovább.
2014. máj. 12. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos már a sajt minősége sem a régi.

zsírpapírba ,vagy sütőpapírba szoktam jó szorosan csomagolni,nekem igy 3-4 napig nem kezd el penészesedni.

Ha pedig látom rajta ,hogy kezd kicsit penészesedni ,akkor azt a részt burgonya hámozóval vékonyan levágom.

2014. máj. 12. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Műanyag dobozba, de ha sokára használod fel addig mélyhűtő.
2014. máj. 12. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen papírba csomagolva tárolhatod, az a lényeg, hogy olyan papír legyen, ami felszívja a nedvességet. Akár egy hétnél tovább is tudod így tárolni.
2014. máj. 12. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

A műanyag dobozt is próbáltam már, de az is bukta.

Sajnos a minőségre én is gyanakodtam, mert ami most van, az kibontáskor olyan fényes felületű volt (mintha műanyag lenne), és ez gyanús is lett egyből... Mindennek rontják a minőségét. Burkolt áremelés. :(


Úgy gondolod, hogy pl. egy darab konyhai papír törlőkendőbe tekerjem be és aztán a fólia vagy doboz?

2014. máj. 12. 14:22
 6/11 anonim ***** válasza:

Elég hideg van a hűtődben? (2-8 fok)

Első

2014. máj. 12. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én sütőpapírba tartom a hűtőben, néha átcsomagolom, így 1-2 hétig nem penészedik meg. Reszelni valót mélyhűtőbe teszem, kisebb darabokra vágva, külön nylontasakokba.
2014. máj. 12. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha sok sajtot veszek, darabolás után azonnal mélyhűtőbe teszem. Ez két dolog miatt is praktikus.

1. nem megy tönkre

2. Ha evés vagy főzés előtt veszem ki a mélyhűtőből, amikor kell sokkal könnyebb reszelni, mert keményebb.


A mai sajtok meg tényleg nagyon pocsékok. Az ember elkezdi reszelni, és kb olyan mintha mackósajtot dörzsölgetne. Ártól függetlenül. Néha az az érzésem, hogy a tej amiből mára sajt lett tegnap még a tehénbe volt.

2014. máj. 12. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a gyorsérlelés a ludas a gyors penészedésnek.

Nekem is a sütőpapír vált be. némileg szárazabb , mint műanyagfóliában, de legalább nem lesz penészes.

A konyhai papírtörlő ráragadt, alig tudtam leszedni, illetve a maradék papírdarabokat le kellett mosni.

2014. máj. 12. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket.

Akkor megpróbálom a sütőpapírt.

A hűtőnkben 7 fok van.

2014. máj. 12. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!