Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miben tároljam a trappista...

Miben tároljam a trappista sajtot, hogy ne penészedjen meg?

Figyelt kérdés

Próbáltam már alufóliában, meg az eredeti "piros" csomagolásban, de mostanában mindig penészes lesz...

Ötletek? Köszönöm!



2014. máj. 12. 14:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"A mai sajtok meg tényleg nagyon pocsékok. Az ember elkezdi reszelni, és kb olyan mintha mackósajtot dörzsölgetne. Ártól függetlenül. Néha az az érzésem, hogy a tej amiből mára sajt lett tegnap még a tehénbe volt."


Sajtok alatt a trappistákat érted? Mert pl. a parmezán, de akár a Masdaamer, Gouda, ementáli, amit szoktam venni, garantáltal nem ilyen. Ritkán megyünk jóval 2000 ft fölé, inkább csak a parmezán esetében, de az nagyon megéri :D


Bevallom, trappistában nem vagyok otthon, mert anyám folyton azt vette és felnőtt koromra elegem lett belőle. De már 20 éve is voltak minőségbiztosítási problémái. Mostanában néha találkozom vele, olcsó spárossal s meglepően jó. De nyilván vannak rosszabbak is.

A sparban most vettünk 3/4 kilósat, azt mondjátok, érdemes hamar felenni? A párom azt mondja, a mélyhűtött azért megváltozik, én sosem ettem olyat. Viszont nem romlik meg, nekem is ez a legjobb ötletem a témában.


A többi sajt, amit enni szoktunk (sima kemény sajtok, néha parmezán), inkább csak megszárad a szélén pár hét után, csak ritkán penészedik meg, de azt a picit levágjuk és kész, s olyankor már úgyis kevés van belőle. Szinte sose veszünk sok sajtot...

2014. máj. 12. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!