Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen tölteléket készítetek...

Milyen tölteléket készítetek a töltött csirkéhez?

Figyelt kérdés
Szeretem a hagyományos ízeket... Fiú vagyok és nem nagy konyhamágus :-), Ja és szeretnék mellé tölteléket is sütni a tepsibe, azt mikor kell mellé rakni, a vége fele?
2010. jan. 7. 19:33
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
1 nyers tojás, 1 főtt tojás (apróra vágva), 1 konzerv májkrém, vízbe áztatott zsemle, só, vegeta, petrezselyem. Én egész csirkecombot szoktam venni, és a bőr alá töltöm ezt a masszát. Ha nagyobb adagot csinálsz, a hús mellé is tehetsz. Szerintem könnyű és finom.
2010. jan. 7. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!pont a hétvégén csináltam töltöttcsirkét az ezeréves receptem szerint.már két kérdezőnek is leírtam itt,de a másoláshoz béna vagyok, így leírom Neked is szívesen.

kb.másfél kilós csirkét először is kettévágok a gerince melett, mert így könnyebb megtölteni és szebben is sül.

kívül-belül besózom.

4 szikkadt zsömlét felkockázok és kevés tejjel leöntöm,ne ázzon csak szívja meg magát.ezalatt megdinsztelek egy közepes fej finomra vágott hagymát, rádobok 20-25 dkg

vékonyra szelt gombát, finoman sózom és megpárolom.ha puha a gomba zsírjára sütöm.

vissza a zsömlékhez:szétmorzsolom, ha sok lett volna a tej, kinyomom belőle.ráütök egy-két tojást /mérettől függ/delicátot, borsot teszek bele.megvágok egy csokor petrezselymet, azt is a zsemlékhez adom.ezt a masszát a

gombához öntöm, és addig kevergetem míg meg nem szilárdul.kíhűtöm és a fél csirkék fellazított bőre alá

töltöm, körbe a comboknál aztán a mellénél is szépen ellapogatva.a széleknél hústűvel letűzöm.Kizsírozott tepsibe fektetem a madarat és közepesen forró sütőben

sütöm.időnként megnézem és mikor feszes a bőre hústűvel megszúrkálom.Szép barnáspirosra sütöm.

ha megsült deszkán hagyom kb negyedórát pihenni, utána lehet darabolni.hidegen is nagyon finom.Ha esetleg marad a töltelékből, kis rudakat csinálok belőle és a pipi melett megsülnek.

üdv:-eri-

2010. jan. 8. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, az kimaradt, hogy sütés előtt a csirke bőrét is be kell vékonyan zsírozni.

-eri-

2010. jan. 8. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
kössz ezt a részletes segítséget :-).
2010. jan. 8. 17:42
 5/7 anonim válasza:
Én egy kis majorannát is szoktam hozzá tenni, sokkal kellemesebb az íze ;)
2010. jan. 10. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Hátha valakinek hasznos lehet, én a zsírozás helyett bacon- t tettem a fél csirkékre.
2010. jan. 13. 21:18
 7/7 anonim ***** válasza:

szia!-eri- vagyok, nagyon jól tetted a baconnal való kísérletet, látod egymástól tanulunk.de azért kérlek, legyszíves írd meg, hogy valójában működött-e a receptem.

szióka .-eri-

2010. jan. 14. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!