Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Húsleveshez mennyi csirke...

Húsleveshez mennyi csirke mennyi vizet ízesít, és mennyi zöldség kell hozzá?

Figyelt kérdés
Húsleves alapot szeretnék készíteni, de nem kockából, hanem rendesen csirkét főznék hideg vízben, felzöldséglve. Utána a levesbevalókat felhasználnám (megenném), a lét pedig eltenném ízesítőnek, hogy kell ezt csinálni?

2014. okt. 4. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:

ahány ház, annyi szokás, bárhogy meg lehet csinálni.

Lehet csak csirkecsontokból is csinálni, farhát, szárnyvég, minden jó.

Nekem a legkevesebb, ha két csirkemellcsontból főzök, kb 5 liter vízben, kb 3 krumpli, 4 répa, 1 hagyma, 3 gerezd fokhagyma.

A zöldség teljesen ízlés szerinti, hogy mennyit teszel.

Ha erősre szeretnéd, tehetsz bele húsosan is, de nem kell túl sok.

Mid van otthon? Vagy mit ennél még? Megcsinálhatod például 2 egész csirkemellből, és utána a húsát ha lefejted, azt le is sütheted utána, csinálhatsz hozzá egy franciasalátát a leves zöldségeivel. De pl 3 comb is jó.

2014. okt. 4. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Húslevest akarsz fözni, hogy utána alkatrészekre szedd?

Akkor húsleves alap is megteszi. Ahhoz viszon vennék 2.5 l. vizet, 1 kg szárnyas aprólékot, 0.2 kg zölségféléket, (hagyma, sárgarépa, petrezeyem gökér, zeller gumó, stb) meg füszert. Ezt fözném lassan bár 1.5-2 órán át.

2014. okt. 4. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
A cél az, hogy a lé olyan (illetve jóval finomabb) ízű legyen, mintha beledobtam volna pár kockát - a mindenféle e betűket szeretném elkerülni. Köszi a válaszokat!
2014. okt. 4. 15:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem rendes húslevest akarsz főzni, hanem alaplét, akkor szerintem minél több belevalót tegyél bele, amennyi csak belefér és főzd minél tovább.
2014. okt. 4. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
93%

Az alaple:

vegyel kb 1 kg hust ( szarny,comb,kis csont)

tedd fel foni,miutan felforrt szedd le a habot a tetejerol ( NE SZURD LE)

ezutan rengeteg zoldseget bele ( feherrepa,sargarepa,zeller,krumpli,hagyma,tehetsz bele 1-2 gerezd fokhagymat is) es minek tovabb fozd,hogy "kiolvadjanak" az izek a zoldsegekbol.

Ez a husleves alaple....

De van marha alaple is. azt a legjobb csontbol.

vagy csak sima zoldseg alaple...

Szakacskent mondom ezeket neked.

2014. okt. 4. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!