Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen étel feldolgozási...

Milyen étel feldolgozási módokat ismertek idegen szóval? Olyan dolgokra gondolok mint a possírozás, blansírozás, marinírozás.

Figyelt kérdés
És hogy mi mit jelent, írjátok oda.

2014. okt. 10. 22:01
 1/3 anonim ***** válasza:
53%

legírozás = amikor a tojássárgáját össze kevered tejszínnel, hőkiegyenlíted és kevergetés mellett az ételhez öntöd

Bársonyosabb lesz tőle a leves. Leginkább a krém leveseknél használják.


montírozás = vajdarabkákat csipkedünk és szórunk a főzelékek, krém levesek tetejére, hogy ne bőrösödjön be.

Néha húsokra is, hogy ne száradjon ki.


staubolás = liszt szórás

Rászórod az éppen forrásban lévő leves/főzelék tetejére és kavarás nélkül megvárod, míg beforrja magát(eltűnik a kaja tetejéről).


panírozás = :D

2014. okt. 11. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 bumbi02 ***** válasza:
100%

glasszírozás: az étel fényezése


konfitálás: lassú hőkezelési módszer, hasonló az abáláshoz, majd sokszor a zsírban tartósítják a húst


szuvidálás: vákuumtasakban, lassú hőkezelés, így nincs vitamin,tápanyag és íz veszteség a főzés során. (Speciális Sous Vide készülékkel)


bardírozás : szalonnába tekerés


spékelés : tűzdelés


gratinírozás: csőbensütés: a felsőréteg pirítása mártással, vagy anélkül


dresszírozás: formázás


flambírozás: az étel meggyújtása valamilyen alkohol segítségével (nem számít flambírozásnak, ha véletlen gyújtunk fel valamit!!;) )


parírozás: a hús megtisztítása inaktól és zsírtól


passzírozás: áttörés


smízirozás: formában készített ételek díszítése, a formát kikenjük aszpikkal, majd az ételünket beletöltjük. Mikor kifordítjuk a formából, a külseje fényes lesz az aszpiknak köszönhetően.



Nagyjából ennyi, ami most eszembe jutott, de igazából szerintem egésznap lehetne őket írni..: )

2014. okt. 11. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
kandírozás cukros vízben felfőzés
2014. okt. 11. 21:34

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!