Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A molyokat, amik "összekukacol...

A molyokat, amik "összekukacolják" a lisztet, hogyan lehet kiírtani környezetbarát módon?

Figyelt kérdés

Olyan szerrel, aminek a szaga nem marad meg a szekrényben, és nem is káros a többi élelmiszerre, a szervezetre?

Az a liszt amiben van 1-2 qrva kukac, átszitálás után használható még, vagy irány a kuka?



2014. okt. 17. 14:15
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Először a jó oldalát nézd, azt hogy biztos nem vegyszerezték agyon ha kukac van benne...ugyanis minden búza termés tartalmaz valamennyi bioorganizmust pl. zsizsiket. Jobb helyeken elgázosítani szokták szén-dioxiddal.

A nagyim mindig átszitálta ha talált a tetején, de ha régi és rengeteg van benne akkor már használhatatlan a liszt.

2014. okt. 17. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Számomra undorító, egyszer vettem ilyen lisztet, akkor azt kidobtam, a szekrényt kirámoltam, de nem találtam máshol kukacot, átnéztem minden élelmiszert, amik mellette voltak, ciffel mostam át a szekrényt, de szerintem ha nincs elszaporodva máshol és csak a lisztben volt, akkor bármivel kimoshatod a szekrényt.
2014. okt. 17. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem sosem jutott eszembe, hogy szert használjak... A kukacok elég makroszkópikusak, ráadásul a lisztben/szezámmagban szeretnek maradni.

A kukactalanított étellel nincs akkora bajom, de ha már túl sok van benne, akkor kidobom az egészet (3 kiló szezámot azért nem, amikor a felső részben 1-2 kukac volt... cseresznyeéréskor tucatszámra eszem konkrétan kukacot, bár arról nem tudok).

A szezámnál csak az edényben voltak, amikor zsizsikes lett valami, no akkor terjedtek el a szekrényben a kis dögök. Összevadásztam őket, gyors halált szenvedtek, vizes törlés, annyi.


Ha nagyon akarnék szert használni, az ecet lenne. Nem vagyok oda a vegyi anyagokért...

2014. okt. 17. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, hogy a kukac is abból a lisztben van, amiből sütöttél volna. Egyébként meg átszitálás után vékony rétegben tepsiben kiterítve kb. 100°C hőmérsékleten kb. 30 percig hőkezelve elpusztulnak a maradék peték.
2014. okt. 17. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Ecettel moss át mindent, ha már kidobtad a kukacos lisztet.

Ha csak a tetején van még moly, akkor szitáld át és a sütőben jól melegítsd át.

2014. okt. 17. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat :)

Sajnos a liszt a kukában landolt :( Nem mertem már használni, pedig csak a tetején voltak kukacok...de a peték...mindegy, örültek a csirkék.

Az árpakásából szökhettek ki a kis nyavalyások, mert az volt a legdurvább :( Az is a csirkéknél landolt.

Mindegy, most már így jártam.

2014. okt. 17. 19:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Tyuh, nálam a héten volt ilyen "lárva-invázió", hajdinában, kukoricalisztben, stb. Én is köszönöm a tippeket.
2014. okt. 18. 02:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Megelőzésnek tudom ajánlani A BIOSTOP nevű élelmiszermoly csapdát, amit be kell tenni a konyhaszekrénybe.Teljesen természetes anyagból van valami ragacs rajta, ami a molyokat befogja, mielőtt bármibe belepetéznének.

DM-ben, Rossmannban kapható.

2014. okt. 18. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!