Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzéskor megmossátok a megpuco...

Főzéskor megmossátok a megpucolt hagymát mielőtt feldaraboljátok?

Figyelt kérdés
2015. jan. 12. 10:01
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Én nem szoktam, de úgy tudom, hogyha hideg vízben van áztatva/megmosva akkor nem csípi annyira a szemet.
2015. jan. 12. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Többségben meg szoktam, pláne ha poros volt a héja és pucolás közben összemaszatoltam a kezemmel. De volt már olyan, hogy szép tiszt volt és nem mostam meg.
2015. jan. 12. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 Kései Sirató ***** válasza:
100%
Én mindig megmosom, biztos, ami biztos.
2015. jan. 12. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hacsak láthatóan szennyezett, akkor nem. Ne kérdezd, miért. Nem tudom.

Főzéskor én a vizet is megmosom. Egy csomó alapanyagot kétszer is. Nem szoktam a húst, s a fok- és vöröshagymát.

2015. jan. 12. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindig.
2015. jan. 12. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindig megmosom.
2015. jan. 12. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én is mindig megmosom, el sem tudom képzelni, hogy a földes hagymát mosás nélkül használjam fel, még ha nem is látszik a szennyeződés feltétlenül. csak azért kérdeztem, mert sokan nem mossák meg, de azért látom nem vagyok egyedül én sem...)
2015. jan. 12. 12:15
 8/13 anonim válasza:
53%
Nem
2015. jan. 12. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is mindig félbevágva megmosom, mielőtt vágni kezdem. valóban sokkal kevésbé csípi a szemet a mosott hagyma.
2015. jan. 13. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
52%

Kedves kérdező, sajnos van egy rossz hírem azoknak, akik a megpucolt hagymát megmossák. A kibontott banánt is meg kell mosni. Hisz annyi koszos, szennyezett, ebolás kéz taperolja afrikában, hogy a meghámozás nem elég.

Persze csak akkor, ha következetesek akartok lenni!


Amúgy az a hagyma, amit ha a szára és a gyökere között próbálsz összenyomni és kőkemény, szóval az egészséges hagyma a külső levelek lenyúzása után belül teljesen steril. A baktériumok a kezedről kerülhetnek rá maximum. Nagyanyám a hagyma belső részét (mosás nélkül!) sebek lefedésére is használta, ha nem volt steril kötszer.

2015. jan. 17. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!