Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kakas mellehúsát, hogy tudom...

Kakas mellehúsát, hogy tudom felhasználni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy egész kakast, és feldolgoztam. A mellehúsából szeretnék készíteni valami finomat. Ugyanúgy feltudom használni mint mondjuk a csirkének a húsát?

2015. febr. 17. 11:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, csak sokkal tovább kell főzni, és persze elég száraz is.

Ajánlanék egy módszert, amivel puhára elkészítheted.

vágd szeletekre, kissé klopfold ki. sózd, borsozd, és mártsd lisztbe. egy serpenyőbe zsiradékot forrósítasz, és a szeleteket mindkét oldalán 4-4 percig süsd.

ha mind megvan, egy kizsírozott tepsibe sorakoztasd bele.

A visszamard lisztes zsírt egy deci vízzel forrald be, majd a pecsenyelevet öntsd a húsra. fóliázd le, majd kb 170-080 fokon, süsd kb 40 percig. a fóliát leszedve süsd egy kicsit színre, azaz, szép piroskásra, de ne sokáig, mert kiszáradhat.

krumpli vagy rizs körettel, valami finom mártással (pl gomba)vagy friss salátával, savanyúsággal finom.

2015. febr. 17. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet. Elkészítem!! :) Biztos nagyon finom lesz!
2015. febr. 17. 15:41
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem készíts belőle krémet. Fűszeres, sós fokhagymás vízben főzd puhára, daráld le, két főtt tojással, fűszerekkel keverd be. Remek reggeli, tízórai, vagy vacsi lesz belőle.
2015. febr. 18. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Jobbnál jobb ötletek! :) Köszönöm szépen a válaszokat!
2015. febr. 19. 15:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!