Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kemény tejszínhab? Mivel,...

Kemény tejszínhab? Mivel, hogyan, mennyire?

Figyelt kérdés
Üdv.Kezdő háziasszony vagyok,sokszor nézem a Paprika tv-t,és egyik nap eperlekváros tejszínhabos piskótatekercset csináltak.Nos a kérdésem az lenne,hogy szeretnék nagyon kemény tejszínhabot csinálni.Amivel tölthetek piskoótát.A habpor és a habspray,ugye egy idő után szinte elolvad,és az nagyon lágy.Nekem jó kemény hab kéne.Tudna nekem valaki segíteni benne,hogy mit kéne csinálno,hogyan mivel?Köszönöm előre is.20/L
2010. márc. 12. 22:00
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
A habspry csak azonnali felhasználásra jó.Vagy habport használj,bár a Hullala jobb,és olcsóbb is,vagy valódi tejszínt ( nem főzőtejszínt).Verd fel habnak,és tegyél bele habfixálót.Ha valódi tejszinből vered a habot,akkor vigyázz,hogy ne verd túl,mert akkor vaj lesz belőle.
2010. márc. 12. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Én tortába a következőt szoktam tölteni. Megjegyzem, pontosan olyan íze és állaga lesz, mint a cukrásztejszínnek, amit a tortákra/ba tesznek.

Kell hozzá fél liter Hulala növényi tejszín, egy tejszín ízű vagy vanília ízü pudingpor, fél liter víz és 5 evőkanál cukor. A pudingot megfőzöd, ahogy a zacskó írja, de öt kanál cukorral és nem tejjel, hanem vízzel. Ez fontos!

Folyamatosan kevergetve lehűtöd. Ezután elkezded verni a Hulalát és kanalanként közben hozzáadod a pudingot. Aztán szép habosra felvered. Igazából érzéssel csinálom, nem is mindig kell bele a fél liter pudingos-vizes cucc, néha 3-4 dl is elég, de ettől nagyon-nagyon finom krémet kapsz.

És ami nagyon fontos: Ez csak Hulalával kivitelezhető, rendes tejszínnel nem!

21/L

2010. márc. 12. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2010. márc. 12. 22:17
 4/10 anonim ***** válasza:
69%
ÉN is a Hulalára szavazok. Rendes tejszínnel még sosem sikerült elérnem a beton hatást.
2010. márc. 12. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
Hulala a legjobb,szerintem is.
2010. márc. 12. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm,a párom oda lesz érte:)Remélem életem egyik idáig legjobb tortáját sikerül összehoznom végre ezzel a habbal:)Millió pusz mindnekinek.Szép 7végét!
2010. márc. 13. 02:14
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
Hulala és egy kis habfixáló! Olyan kemény, hogy mg 4 nap után is hab, és nem esik össze!
2010. márc. 13. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem próbálj meg igazi tejszínt szerezni! azt habfixáló nélkül is gyönyörűen fel lehet verni, nem úgy mint a bolti mű társait. én a Cserpes tejszínre szavazok.

nem is áll el hónapig, mert friss, és igazi és adalékmentes.

2010. márc. 13. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Szia! Én mindig féltartós tejszínből készítem. Félkeményre felverem, majd beleteszek 2 habfixet és igazi kemény hab lesz belőle. A habpor és a habspray azonnali fogyasztásra való. Jó sütögetést! Üdv.
2010. márc. 14. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is:)
2010. márc. 14. 19:36

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!