Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mibe csomagolnátok a vajat?...

Mibe csomagolnátok a vajat? Zsírpapírba, sütőpapírba, alufóliába, folpackba, vagy más egyéb?

Figyelt kérdés
2016. jan. 29. 14:49
 1/10 klopusz ***** válasza:
100%

Nekem van fedeles műanyag vajtartóm. Abban kitűnően elvan.


Amúgy: alufóliába, folpackba nem csomagolnám, mert akkor nehezebb kivenni késsel (elszakadhat). Sütőpapírba szintén nem, mert ha az asztalra teszed, ahogy olvad, átázhat. Még a zsírpapír talán a legjobb, de egyszerűbb, ha Te is vajtarót veszel.


Remélem, segítettem.

2016. jan. 29. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
100%
Légmentesen zárható műanyag dobozka.
2016. jan. 29. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim válasza:
68%

Zsírt a zsírpapírba. Logika..


Amúgy a vajtartó sem rossz, de hosszú ideig tárolni nem a legjobb, mert hiába "légmentesen" záródik, mindig friss levegőt zársz alá valahányszor visszacsukod.. Zsírpapírral viszont tényleg légmentesen körbe tudod tekerni.

2016. jan. 29. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk szerintem a zsírpapír átázik.
2016. jan. 29. 16:11
 5/10 A kérdező kommentje:
Mert az pont azért van, hogy felitassa a zsírt, én úgy tudom. Például, ha sütünk fánkot, és arra kiszedjük, akkor magába szívja a felesleget a zsírpapír, azért lesz olyan foltos utána.
2016. jan. 29. 16:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Legjobb lenne olyan papír, amibe eredetileg csomagolják.

Annak vajon mi a neve?

Csak az a papír olyan hamar szétfoszlik, én legalábbis mindig szétcincálom.

2016. jan. 29. 16:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Kerámia vajtartóba.
2016. jan. 29. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kerámia vajtartóba valóban.
2016. jan. 29. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A zsírpapir nemszív semmit, azért "ZSÍR", mert a zsír nem tud átmenni rajta, ezért nem ken össze semmit. (Meg nem is ázik át.)


Amire te gondolsz, az a konyhai papirtörlö, és annak tényleg az a dolga, hogy felszívjon mindeféle folyadékot

2016. jan. 30. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Régen a vaj pergamen papírba, illetve később pergamenpótlóba volt csomagolva. Ez az a fehér, átlátszó, hagyományos teavaj volt.

Aztán jött a kasírozott alufólia, és tudomásom szerint ma is ebbe csomagolják az adagolt vajat.

A zsírpapír sem engedi át a zsírt, és nem is ázik el.

Én egyszerre csak 1-2 darab vajat veszek, és vigyázunk rá, hogy késsel ne szakítsuk át a kasírozott fóliát.

A vajtartó is lehet megoldás, de a többszöri nyitástól besárgul benne a vaj, mert azért mégsem olyan légmentes, mint a gondosan visszazárt csomagolóanyag.

2016. jan. 30. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!