Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell a narancsot...

Bendzso kérdése:

Hogyan kell a narancsot "megnyúzni"?

Figyelt kérdés
hogy kell a narancsot úgy meghámozni, h guszta maradjon? szóval a husáról a hártyát, meg a héjáról maradt fehéret hogyan lehet egyszerűen lenyúzni, h ne ússzon a konyha és még maradjon is a gyümölcsből valami szép látvány?
2008. szept. 26. 22:32
 1/8 anonim válasza:
100%
Mindenképpen késsel és ne körömmel. Ha tudsz válogatni narancsot keress olyat amin kicsit vastagabb a héj, arról szebben lejön. egy kicsit meg is nyomorgathatod, de csak óvatosan persze, én azt szoktam, attól felpuhul kicsit és könnyebben lejön. ezután próbálkozz késsel, mindig csak kicsket szelj h hol jársz, és amikor a fehér részhez érsz, azt is szép óvatosan megcsiped a tetejénél és ha óvatos és ügyes vagy akkor szépen le lehet húzni
2008. szept. 26. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Simán meg lehet nyúzni egy normális darabot.

Először a szára közelében ki kell hasítani egy kisebb darabot a héjából (lehet körömmel is, vagy késsel) - utána szépen, egyre nagyobb darabokat lehet tépni (vágni nem jó, az nem olyan pontos).

2008. szept. 27. 02:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

reméltem, h van valami hasonló praktika, mint a paradicsomnál (h ugye azt leforrázzuk és le lehet húzni a hélyát, úgy, h a húsa nem sérül). de ezek szerint, ahhoz, h csak a narancs husa legyen és ne legyen semmi hártya rajta, pusztán türelem kérdése...

köszönöm

2008. szept. 27. 10:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kapni direkt narancshámozót, azzal gyerekjáték.
2008. szept. 27. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Burgonyahámozóval is könnyedén megoldhatod.
2008. szept. 28. 14:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

ha esetleg valaki tud még valami praktikát, h azt a vékony hártyát, ami a szeletekkzött a hús körül van (mert erről kérdezősködök, nem a narancssárga külső hélyról), szóval azt hogy lehet pancs nélkül leszedni, akkor írja meg bátran - várom nagyon. köszi

2008. szept. 28. 19:58
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha arra vagy kíváncsi, hogyan kell a narancsot kifilézni:

"a gyümölcs két végét levágjuk, egy vágódeszkára állítjuk. Egy nagyon éles késsel a felső végénél indulva, a gyümölcs kerek formáját szorosan követve, 4-5 darabban, függőlegesen, fentről lefelé haladva, levágjuk a héját, úgy, hogy a gyümölcsön egyáltalán ne maradjon fehér hártya. A „meztelen” gyümölcsöt ekkor kézbe vesszük, és óvatosan kivágjuk a cikkelyeket az elválasztóhártyák közül."

Képek: [link]


Azért ez is "úsztat" valamelyest - csináld egy tálcán, és idd meg a levet aztán. A nagyon éles kés fontos!

2008. okt. 1. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
nagggyon köszönöm! igen, valami ilyesmire gondoltam - bár tényleg reménykedtem benne, h van valami gyorsabb, megnyúzósabb praktika is - de ha ez a legegyszerűbb, akkor bevezetm :) köszönöm, köszönöm
2008. okt. 2. 09:18

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!